Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tragedia de la Colectiv a fost comemorată și la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un grup de bistrițeni s-a adunat marți seara în fața Monumentului Eroilor ca să aprindă lumânări în memoria celor 65 de tineri morți în urmă cu trei ani în timpul sau ca urmare a devastatorului incendiu din Clubul Colectiv. Bistrițenii s-au mobilizat pe facebook după un apel făcut de profesorul Tiberiu Cămăraș.

Participanții la comemorare au aprins o lumânare din zeci de lumânări, au depus flori și s-au rugat pentru odihna celor care au pierit în teribilul incendiu, împreună cu profesorul de teologie Florin Bujor. Profesorul Cămăraș a scris pe facebook: ”Astăzi , la 3 ani de la tragedia “Colectiv”. Nu vom uita!” și  ”Memoria colectivă nu trebuie sa uite erorile sistemului ”!

În București în jur de 2500 de oameni au pornit într-un marș marți seara spre Colectiv acolo unde au depus flori albe, lumânări și torțe pentru a comemora tragedia de acum trei ani. La aceeași oră și la Cluj în jur de 100 de persoane s-au adunat pe Bulevardul Eroilor la Monumentul Memorandiștilor unde au afișat portretele celor 65 de victime ale Colectivului și au scris cu candele aprinse numele locului tragediei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu