Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean apare într-un reportaj filmat de postul francez TV5 pe tema tabu-ului educației sexuale în România

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Postul francez TV5 Monde a dedicat un  reportaj din jurnalele sale de știri situației din România, țara europeană cu cel mai mare procent de mame minore din UE. În reportajul intitulat ”În România educația sexuală a rămas încă un tabu” sunt  trecute în revistă câteva dintre foarte puținele inițiative care încearcă să urnească lucrurile în privința educației sexuale. Printre cei intervievați se numără și deputatul bistrițean Cristina Iurișniți, care a fost filmată la locul de muncă în Parlamentul României și prezentată drept unul dintre puținii membri ai Legislativului care încearcă să reglementeze educația sexuală ca materie opțională în școli. Deputatul Cristina Iurișniți le spune jurnaliștilor că educația sexuală trebuie introdusă în școli pentru că la situații excepționale se impun măsuri excepționale. Alături de Cristina Iurișniți în reportaj apare timișoreanca Adriana Radu, fondatoarea blogului Sexul  versus Barza, cu sute de mii de abonați care se adresează tinerelor cu sfaturi sexuale și de viață, dar și alți promotori din zona ONG-urilor a educației sexuale în rândul tinerilor.

Cristina Iurișniți, cea care a și postat reportajul celor de la TV5 pe pagina de facebook anunță și că săptămâna viitoare va depune o inițiativă legislativă de modificare a Legii 272/ 2004, pentru protectia copilului ”Avem nevoie de educație pentru sănătate în școli, inclusiv educație sexuală adaptată vârstelor. Educație pentru stil de viață sănătos, educație pentru prevenție, pentru scăderea incidenței bolilor sexuale și a ratei sarcinilor accidentale la nivelul minorelor.
Acest subiect nu trebuie sa rămână un tabu in România! Informația și educația corectă, din surse sigure, de la specialiști, pentru dezvoltarea fizică psiho-emotională, dezvoltarea socială și interpersonală trebuie să ajungă în școli!” a anunțat deputatul bistrițean care conduce comisia de egalitate a șanselor din Camera Deputaților.

Share.

About Author

Comentarii închise.