Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul local Diana Morar: ”Pârtia de schi din Wonderland, gaura neagră a bugetului municipal!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sezonul oficial pentru pârtia de schi se deschide astăzi, însă municipalitatea mai are de lucru până a face pârtia din nou funcțională. Miercuri într-o ședință de Consiliu Local, în care s-a votat o nouă rectificare cu alocare pentru pârtie, opoziția a cerut explicații.

Consilierul liberal Diana Morar care l-a interpelat pe primarul Ovidiu Crețu în legătură cu cheltuielile pentru pârtie a notat astăzi pe pagina sa de facebook, concluzia după răspunsul primit, dar și o trecere în revistă legată de tot ce s-a întâmplat cu instalațiile de iarnă-vară de pe Dealul Cocoș: ”Știm cu totii că municipiul Bistrita s-a îndatorat prin credit bancar de 7 milioane de euro pentru realizarea investiției pârtiei de schi din Complexul Wonderland, bani pe care cetățenii îi vor rambursa in multi ani din taxele și impozitele ce le virează la bugetul local.

Inaugurată cu surle și trâmbițe ca orice minune anul trecut, aceasta a fost practicabila exact trei zile, așa cum oricarei minuni ii sta bine, cu toate ca primăria a pompat bani grei (aprox. 50000 lei pe luna) pentru întreținerea ei in sezonul sau ce a durat din Noiembrie și pana in Martie.

Pentru a mai diminua din eșecul usturător înregistrat in sezonul de schi, administrația PSD a gândit un nou proiect pe timp de vara, respectiv “o sanie de vara” și un “parc de aventuri” de care nici măcar membrii PSD nu știu ca exista” a scris Diana Morar.

Consilierul scrie și despre modul în care natura, ajutată de incompetența constructorului, n-a fost solidară cu proiectul, ceea ce a dus la alte cheltuieli deloc mici: ” Între timp, la fata locului, natura și-a făcut treaba, surpand o parte din dealul ce nu putea susține construcția ce reprezinta lacul de tip rezervor destinat tunurilor pentru producerea zăpezii artificiale, insuficiente însă, așa cum s-a dovedit anul trecut, când instalația artificiala nu a putut suplini inexistenta zăpezii naturale.

In acest sens, s-a aprobat din nou de la bugetul local o cheltuiala inițială de 180000 lei pentru repararea zonei surpate, pentru ca in final aceasta sa fie de aproape 10 ori mai mare, fără ca sa existe prea multe explicații. De unde sumele?, pentru ce?, cine raspunde pentru proasta executare a lucrărilor? sunt întrebări rămase fără răspuns chiar dacă au fost adresate la masa consiliului local.” mai scrie avocatul Diana Morar.

Cât despre sezonul care începe astăzi, însă numai oficial, consilierul Diana Morar remarcă: ”Cert este ca, in conformitate cu calendarul de plăti de întreținere, sezonul pârtiei se deschide astazi și durează pana in Martie. Evident ca pârtia nu este pregătită sa primească iarna, așa cum sunt mereu și autoritățile care o administrează cand vine iarna: luate prin surprindere. Luată prin surprindere de iarna este și Pârtia Cocos, complet dezgolită de niciun petic de iarba absolut necesară in partea ei superioară pentru ca zăpada sa se fixeze, fără drenaje, cu dealul surpat in partea ei inferioară, afectând stabilitatea. Tunurile de zăpada suplimentare au rămas necesare doar pe hârtie, singura speranța in acest sezon fiind zăpada picata din cer. Despre stadiul lucrărilor de reparații cu multe zerouri la costuri nu se cunoaște mare lucru. Cert e ca iarna vine. Surprinzător! Cu toate ca s-au plătit bani grei pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice, lucrari făcute și refăcute, consolidate și reconsolidate, îndârjirea cu care administrația PSD continua sa arunce bani cu nemiluita in aceasta gaura neagră pentru bugetul municipiului, face parte din categoria “lupta omului contra naturii”.

Nu am fost niciodată adepta acestui concept pe care, personal nu il asimilez, neînțelegând de ce nu poate fi omul prieten cu natura, iar proiectele pe care le vizează pentru comunitatea pe care o reprezintă sa fie destinate tuturor in comuniune cu natura și nu împotriva ei” concluzionează aceasta.

Ce i-a răspuns primarul

Primarul Ovidiu Crețu a explicat la solicitarea Dianei Morar în ședința de consiiliul local de ieri că municipalitatea a mai redus din costuri realizând înierbarea pârtiei în regie proprie cu sămânță de iarbă  și n-a recurs la firmele de specialitate, mai costisitoare dar și că e nevoie de o discuție lămuritoare cu proiectantul, în condițiile în care n-ar fi lămurite nici până acum ” nu sunt lămurite chestiuni legate de capacitatea pompelor” dar și cu nevoia de modificare a instalațiilor din proiect.

Share.

About Author

Comentarii închise.