Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Iluminarea tuturor trecerilor de pietoni va fi obligatorie dacă va trece de votul Parlamentului un proiect al deputatului Simionca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ionuț Simionca, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud a anunțat vineri într-o conferință de presă că va depune luni un proiect legislativ care va presupune obligativitatea administrațiilor locale de a asigura  iluminarea pe timp de noapte a tuturor trecerilor de pietoni.  Simionca a mărturisit că ideea i-a venit în urma unei discuții cu un primar care i-a relatat că după ce administrația sa a instalat lumini la trecerile de pietoni în zona cărora se produceau frecvente accidente auto cu victime, nu s-au mai înregistrat accidente rutiere: ”Statisticile demonstrează că cele mai multe accidente se întâmplă din cauza sau din lipsa vizibilităţii şi atunci, mai ales pe trecerile de pietoni nesemaforizate administraţia locală este obligată să instaleze nişte lumini, pentru a creşte atât vizibilitatea, cât şi siguranţa cetăţenilor. Această idee o am de la un primar de comună care mi-a spus că s-au întâmplat foarte multe accidente, iar după ce a amplasat aceste lămpi la trecerile de pietoni nu a mai avut accidente” a explicat Simionca. Inițiativa sa legislativă este contrasemnată de 50 de parlamentari, a mai anunțat deputatul PMP.

Acesta nu este însă singurul proiect legislativ pe tematică rutieră la care lucrează deputatul Simionca. El a anunțat că va iniția un alt proiect de lege care să reglementeze semaforizarea trecerilor de pietoni, în special a celor amplasate pe drumurile naționale. Simionca spune că există administrații locale care ar dori să-și asume instalarea semaforizării însă sunt frânate de faptul că nu reușesc să obțină avizele. Cu o situație asemănătoare s-ar confrunta primarul din Prundu Bârgăului, Doru Crișan care a achiziționat sistemele de semaforizare de aproape un an, însă nu reușește să le instaleze din cauza birocrației, a explicat deputatul  Simionca la o emisiune la ASTV. Proiectul său legislativ urmează să înlesnească obținerea autorizațiilor într-un timp rezonabil, însă nu va institui obligații pentru administrații de a face asemenea instalații la trecerile de pietoni.

 

Share.

About Author

Comentarii închise.