Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierii liberali reclamă: locuitorii de pe strada Agronomului sunt abandonați de administrație, dar plătesc taxe și impozite la municipalitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilieri locali PNL atrag atenția asupra situației dramatice a unor locuitori din Bistrița care plătesc taxe și impozite municipalității dar nu beneficiază de condițiile elementare de locuire urbană. Consilierul Diana Morar a postat pe facebook constatările pe care împreună cu colegii săi le-a făcut după ce a stat de vorbă cu locuitorii străzii Agricultorilor, o zonă din aproximitata fostei Avicola: ” În timp ce în pârtia Cocoș administrația locală PSD continua sa pompeze bani fără nici măcar o aparenta viziune, transformând investiția eșuată intr o veritabila gaura neagră a bugetului local, vizavi de acest obiectiv, in cartierul bistrițean Unirea, aceeași administrație PSD ignora cu desăvârșire problemele de minima civilizatie ale cetățenilor Bistritei europene, ai căror interese ar trebui sa le reprezinte. Așa arată astăzi zona “Agronomului” a cartierului Unirea, unde trăiesc peste 80 de familii, plătitori de taxe și impozite la bugetul local de unde lor nu li se întoarce ABSOLUT niciun beneficiu al statutului de cetateni ai municipiului Bistrita, in schimb, in același timp, vizavi de casele lor, administrația PSD ingroapa bani cu lopata intr-un deal, sfidând legile naturii, conform sintagmei “aici sunt banii Dvs”. scrie Diana Morar care a postat și fotografii din zonă:

   

Consilierul liberal  scrie și că locuitorii din zonă și-au rezolvat toate aducțunile utilităților din banii lor și în plus mai peticesc și drumul de acces tot din bani personali ca sa poata trece până la casele lor ”Cu toate ca banii ar trebui sa se regăsească in primul rând in infrastructura zonei, lipsesc cu desăvârșire instalațiile de apa, cea de canalizare, iluminatul public, lipsa asfaltului, lipsa semnalizării trecerii la nivel cu cale ferată care întretaie strada.

In Bistrita europeană, cetatenii săi se mobilizează sa astupe gropile imense din strada pe care locuiesc, făcând cheta anuală pentru a turna câteva lopeți de astfalt, nu au apa decât de la fântânile din curte sau câțiva de la rețeaua fostei Avicola, insuficienta și fără presiune, vidanja e singura soluție in zona, iar despre iluminatul public stradal nici nu mai discutam când aceștia și-au introdus pe cheltuiala proprie curentul electric in gospodarii. Calea ferată care întretaie strada este mereu o problema mai ales pentru copiii care locuiesc in zona, fiind nevoiți sa o traverseze.”

Diana Morar scrie și că nu s-a găsit înțelegere la administrație nici după ce consileirii liberali au depus un raport:

La inițiativa mea, ne-am deplasat la fata locului împreuna cu colegii consilieri locali PNL pentru a le face cunoscute problemele in fata conducerii municipiului.
Ne-am lovit însă de o lipsa de interes generală, cu toate ca prin intermediul colegei mele Seica Mărioara, toți consilierii locali de la acea masa au primit câte un raport de la fata locului. Răspunsurile primite au fost de ordin general fără nici măcar o chestiune concretă, fără soluții sau măcar un orizont de timp pentru a găsi soluții. Doar dispreț și iritare ca am îndrăznit sa abordam un astfel de subiect. Pe zi ce trece se conturează din ce in ce mai evident faptul ca este nevoie de o alta viziune pentru ca Bistrita sa evolueze și nu sa stagneze intr-o epoca cu iz feudalic cum se întâmpla acum sub bagheta PSD. Soluții exista! Sunt lucruri firești și care se rezolva intr-un mod simplu dacă respecta o strategie și se fac după un plan pe termen lung. Toate instituțiile responsabile cu elementele de infrastructura ar trebui in primul rând sa se pună la o masa pentru a-și corela planurile și acțiunile și a interveni in primul rând in zonele cu probleme mari, precum cea descrisă. Iar Consiliul local municipal ar putea coordona întreaga aceasta strategie prin elaborarea unui plan unic nu doar scriptic, ci și faptic cu rol de monitorizare.

Știu ca nu e ușor ca situația cetățenilor din zona Agronomului sa se rezolve de pe azi pe mâine, dar sper ca apelul acesta sa constituie un început și sa nu rămână un strigat mut al acestora la urechea administrației care vremelnic conduce orașul nostru. Pentru început, invit conducerea orașului reprezentata de dl viceprimar Cristi Niculae, sa facă o incursiune la fata locului pentru a se poza și in aceasta ipostaza a realității bistrițene in care traim cu totii!”

a mai scris Diana Morar pe pagina de facebook.

 

Share.

About Author

Comentarii închise.