Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A apărut primul sondaj post-referendum: surprize mari în fotografia de octombrie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un sondaj IMAS realizat luna trecută după referendumul de modificare a Constituției, la comanda unui partid politic arată o așezare cel puțin interesantă a scenei politice: niciun partid mare nu ar trece de 30 % și doar cinci partide ar face pragul pentru Parlament. USR și formațiunea încă neînregistrată a lui Dacian Cioloș par să fi adaugat scor suplimentar după poziționarea la referendum, ALDE s-a conservat onorabil, ba chiar a crescut, în timp ce PNL pare a fi de departe perdantul referendumului de modificare a Constituției. UDMR și PMP nu trec pragul, dar cu marja de eroare a sondajului orice ar fi posibil.

Potrivit sondajului transmis ieri partidului care l-a comandat, dacă în octombrie ar fi fost alegeri PSD n-ar fi trecut nici de 28 de procente (27,6%), PNL e cotat cu 21,9 %, Însă USR ar avea 13,1%, ALDE 10, 6% iar Mișcarea România Împreună, formațiunea lui Dacian Cioloș ar avea 9,6%. UDMR e cotat în sondajul de octombrie al IMAS-ului cu 4,7%, iar PMP-ul are o cotă de 4,1 %. Interesant este și categoria ” alt partid” creditată cu 5,3%, semn că electoratul ar așteapta o altă formațiune. Partidul lui Ponta, PRU, e complet descalificat în fotografia sondajului IMAS, fiind cotat abia cu 0,3 %. Îl depășesc  PNȚCD cu 1,2 și  PRM 1,6%.

Comparație sondaje IMAS iulie-noiembrie 2018

Față de luna iulie când un sondaj de tip omnibus realizat tot de IMAS dădea PSD-ului peste 28%, partidul lui Dragnea a mai scăzut, însă fără legătură cu referendumul. În schimb PNL-ul, care în iulie 2018  era cotat  la 29,2 % tot de IMAS a pierdut 8 procente în câteva luni.

USR care avea atunci 11,2 % a crescut cu două procente la fel și MRI-ul lui Cioloș. SI PMP-ul a câștigat aproape 2 procente în cele câteva luni de la sondajul IMAS din iulie. ALDE, care a avut o poziție neutră față de referendum  a crescut cu aproape 2 procente față de iulie când depășea cu puțin 8 %.

 

 

 

 

Share.

About Author

Comentarii închise.