Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean anunță un proiect de lege pentru pensiile primarilor după contributivitate: ”să nu-i jignim cu pensii speciale”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce varianta pensiilor speciale pentru primari, viceprimari și președinți/vicepreședinți de consilii județene a  căzut odată cu declararea drept neconstituționale de către CCR, deputatul PMP  Ionuț Simionca anunță un proiect de lege prin care primarilor să li se calculeze pensia ținând cont de contributivitatea la sistemul de pensii, inclusiv din indemnizații: ”Știm cu toții că există o nedreptate în legea după care se calculează astăzi pensiile primarilor. Săptămâna viitoare voi propune o lege colegilor din Parlament, o lege care să corecteze această nedreptate. O lege care să le dea primarilor pensia pe care o merită, luând în calcul contribuția din actualul mandat și, dacă e cazul, contribuția din mandatele precedente. Primarii merită pensii decente și de bun simț pentru munca depusă, și nu e nimic special în acest lucru!”, a anunțat astăzi parlamentarul ]ntr-o declarație politică.

Simionca spune că primarii ar fi fost umiliți atunci când au fost încadrați la categoria pensii speciale pe Codul Administrativ:  „primarii trebuie să primească pensii după contributivitate, deci după merit, ca tot românul. Nu merită să fie umiliți  cu pensii speciale, prin încadrarea lor în rândul categoriilor privilegiate, așa cum se întâmpla în cadrul Codului Administrativ”.

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud explică faptul că acesta a fost și motivul pentru care a salutat respingerea de către CCR a paragrafului din Codul Administrativ referitor la pensiile speciale. Am tot respectul pentru primari, și, tocmai de aceea, sunt unul dintre cei care au salutat decizia de ieri a Curții Constituționale conform căreia Codul administrativ, care instituia pensii speciale pentru primari, a fost declarat neconstituțional. Mai mult, mă număr printre puținii parlamentarii din opoziție care au sesizat CCR pe această temă. Considerăm că această decizie este o primă bătălie câștigată de PMP în demersul de desființare a pensiilor speciale din România. Primarii merită pensii decente, normale pentru munca depusă în comunitate, și nu e nimic special în a primi o pensie pentru munca depusă”, a mai spus parlamentarul PMP.

Share.

About Author

Comentarii închise.