Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un bistriţean a dus la poliţie 4800 de lei și un card pe care un bancomat l-a eliberat din greșeală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sâmbătă seara cu peripeții la un bancomat din Bistrița  pentru un om de afaceri dar și pentru angajatul unei societăți de cablu. Un bistrițean care a încercat să folosească un bancomat din Piața Mihai Eminescu s-a trezit că înainte să-și utilizeze cardul, aparatul bancar îi  revarsă teancuri de bancnote precum un corn al abundenței : 4800 de lei cu totul. Și la final îi restituie și un alt card. Omul nu stă pe gânduri și se duce cu banii drept la sediul Poliției Județene unde i-a predat cu tot cu cardul găsit. În numai câteva minute polițiștii l-au identificat pe păgubit, un om de afaceri din Beclean și l-au și contactat telefonic pentru a-și recupera banii.

Bancomatul blocase cardul și banii

”Am fost uluit când am primit telefonul de la poliție și mi-au spus că cineva a predat cardul meu și o sumă de bani. Eu îi așteptam să mi-i restituie banca ce mi-i blocase  în bancomat odată cu cardul ” a explicat pentru Bistrița Express Gavrilă Mureșan, omul de afaceri în cauză. El a relatat și că a făcut o depunere la bancomatul cu pricina, moment în care aparatul a luat-o razna, începând să restituie o parte din bani, după care cardul  s-a blocat fara sa recunoască depunerea. Acesta spune că face deseori asemenea operațiuni și că a mai avut parte de mici incedente, însă niciodată ca și până acum: ” Am stat mai bine de un sfert de oră în fața bancomatului din incinta băncii  încercând să vorbesc la telefon cu un reprezentant al Băncii și să trec de robotul  call-center-ului. În cele din urmă mi-au înregistrat reclamatia și mi-au transmis mesaj după verificări că luni dimineața un angajat va debloca bancomatul și că-mi vor restitui banii. Va dati seama cât de surprins am fost când am aflat că de fapt bancomatul i-a restituit, însă altcuiva” a explicat omul de afaceri. Acesta a mai spus și că îi este extrem de recunoscător bistrițeanului, care n-a stat pe gânduri și a mers la poliție cu banii: ” Vă dați seama că omul acela avea altceva mai bun de făcut sâmbătă după amiaza decât să meargă la poliție cu niște bani apăruți din senin de la bancomat? Gestul lui  e un semn de mare bun simț și de normalitate” a mai spus omul de afaceri, care l-a sunat să-i mulțumească și să-l întâlnească.

Bistrițeanul care a găsit banii, angajatul unei societăți de cablu din Bistrița i-a explicat reporterului Bistrița Express că în momentul în care s-a trezit cu banii nesolicitați dând năvală din bancomat s-a gândit doar la cât de afectat trebuie să fie cel care i-a pierdut în felul acesta. : ”La poliție a mers totul foarte repede. erau foarte multe persoane cu același nume , chiar m-am gândit că au reușit să-l identifice foarte repede” spune bărbatul care a mărturisit că în momentul când s-a trezit cu banii nu s-a gândit decât cum să ajungă mai repede la poliție”.

Share.

About Author

Comentarii închise.