Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Iașiul desemnat capitala Tineretului 2019. Bistriţa, înscrisă în concurs a ratat finala

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipiul Iași a fost desemnat capitala Tineretului în perioada 2109-2020 în cadrul unei finale care s-a desfășurat în acest weekend la  Baia-Mare. În competiția de anul acesta a fost înscrisă și Bistrița, însă proiectul său nu a prins accesul  în finală, fiind singura municipalitate exclusă în preselecții. În schimb în finală au intrat proiectele  orașelor Roman, Brașov și Iași. Ultimii și-au adjudecat și titlul  alături de un premiu de 50 000 de euro, sponsorizat de BRD.

Proiectul câștigător se numește ”#rISeUP!”  este bazat pe un buget consolidat estimat la aproximativ 500.000 de euro pus la dispoziție de municipalitatea din Iași  și urmărește, potrivit inițiatorilor, dezvoltarea unor legături sustenabile între organizațiile de tineret și administrația publică locală.  Împreună cu titulatura de Capitala Tineretului din România, inițiatorii proiectului din Iași vor intra în posesia premiului în valoare de 50.000 de euro, oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului național Capitala Tineretului din România. Mandatul noii Capitale a Tineretului își va produce efectele în perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020.

În calitate de Capitala Tineretului din România, Iașiul își dorește să poată antrena tinerii, organizațiile de tineret și întreaga comunitate ieșeană într-un amplu proces de dezvoltare urbană.

 

Share.

About Author

Comentarii închise.