Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Traian Ogâgău poate răsufla ușurat: nu va mai fi referendum de demitere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O instanță a Curții de apel Cluj i-a dat astăzi câștig de cauză primarului din Sângeorz Bai, Traian Ogâgău  în disputa juridică cu prefectul pe tema organizării referendumul de demitere a sa din funcție. Practic judecătorii clujeni au respins recursul prefectului de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț la o  decizie din mai a Tribunalului BN care i-a suspendat acestuia ordinul de organizare a referendumului de demitere a primarului din Sângeorz-Băi. Decizia Curții de Apel Cluj în privința ordinului de organizare a referendumului și de constituire a comisiei desemnată să se ocupe cu organizarea acestuia este una definitivă.  (foto decizie Curtea de Apel).

Contactat de Bistrița Express avocatul primarului Ogâgău, George Gaftone a explicat că nu știe încă ce aspecte a reținut instanța de contencios și că așteaptă motivarea deciziei pentru asta, însă că din punctul său de vedere lucrurile sunt tranșate în privința referendumului.

Ordinul prefectului, anulat astăzi de instanță are un an vechime și a fost emis în 31 octombrie 2017. Atunci prefectul Frenț a decis constituirea comisiei pentru coordonarea activităților de organizare și desfășurare a referendumului local pentru demiterea primarului din Sângeorz Bai, după ce s-au strâns câteva mii de semnături în favoarea demiterii, iar AEP a transmis numărul limită de semnături.

De altfel și AEP a fost chemat în instanță ca intimat într-unul dintre procese. Anularea ordinului nu a fost singura dispută juridică transferată în instanță. Avocatul lui Traian Ogâgău, care a fost și reprezentantul primarului în comisia pentru referendum a atacat pe toate fronturile, cerând într-o alta cauză inclusiv suspendarea comisiei până la judecarea cererii de anulare a ordinului .

 

Share.

About Author

Comentarii închise.