Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Azi e ultima zi în competiţia internă a liberalilor pentru nominalizarea la Primăria Bistriţa: Turc candidează oficial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ioan Turc, președintele județean al liberalilor din Bistrița-Năsăud și-a anunțat astăzi, în ultima zi în care era acceptată o candidatură, intrarea oficială  în cursa internă a PNL pentru Primăria Bistrița. Turc a organizat o conferință de presă pentru a-și anunța oficial intenția, dar și pentru a-ș prezenta programul de candidatură, condiție obligatorie cerută de cei din organizația municipală a PNL Bistrița pentru intrarea în cursă.

Turc, fost viceprimar al Bistriței în perioada 2005-2007 spune că, deși perioada în care a deținut o funcție de conducere în board-ul municipalității a fost scurtă, este totuși inițiatorul unor proiecte importante, între care  Parcul Industrial, despre care spune că ar fi fost mutilat ulterior de administrație, eradicarea cotețelor din curțile zonei centrale a Bistriței, reabilitarea Liceului Corneliu Baba și a unor grădinițe dar și lobby pentru finanțarea în urmă cu un deceniu a reabilitării DN17 prin interiorul Bistriței.

Președintele județean al PNL a anunțat și un program în zece puncte care include îngroparea rețelelor de utilități, fluidizarea traficului Bistrița prin mai multe măsuri între care reabilitarea Drumului Cetății (așa numitul drum de centură de acum) cu 3 sau 4 benzi pe cheltuiala municipalității cu ieșire pe DN 17, dar și realizarea unei artere pe zona de sud, pe malul râului Bistrița care să includă Podul Berăriei, dar și Valea Ghinzii, Dealul Cocoșului și construirea unui nou pod la capătul localităţii Unirea.

Stoparea construirii Centrului Intermodal este o altă propunere marca Turc care descrie varianta avansată de  PSD, drept ”o aberaţie cumplită”, şi cere refacerea proiectului pe un amplasament din zona  Drumului Cetăţii, cu pasaj subteran prin care să se facă transferul spre gară şi oraş cu mijloace de transport de mici dimensiuni.

Redimensionarea Parcului Industrial de la Sărata, ca suprafaţă şi utilităţi şi încurajarea  afacerilor inovative, dar şi racordarea acestei utilități la reţeaua de cale ferată este o altă propunere alături de creearea unui campus pentru învăţământul universitar tehnic, mai vechea sa idee, tot în Parcul Industrial, al a unui campus pentru învăţământul profesional, iar numărul de studenţi şi elevi, specializările şi finanţarea urmând să rezulte dintr-un parteneriat între şcoală, mediu privat şi municipalitate. Ioan Turc propune și extinderea oraşului în zona Dealul Cocoşului, prin vânzarea sau concesionarea către oamenii activi, indiferent de vârstă, a unor loturi de teren viabilizat prin investiţii publice derulate de către municipalitate, în vederea construirii de locuinţe. dar și cumpărarea Halei Decebal și includerea ei într-un proict integrat cu Piața Agroalimentară.

Turc vrea și ”stoparea hemoragiei financiare pe activităţi culturale minore, lipsite de relevanţă”, dar și  dar şi modificarea proiectului Aqua Parcului din zone Dealul Cocoşului prin construirea unui bazin de dimensiuni olimpice, nu a unui bazin tip ” știolnă” cum e proiectul.
Redimensionarea  personalului din Primăria Bistrița, numeric şi profesional. este un alt target a candidatului la nominalizarea din PNL. ” O instituţie publică trebuie să-şi atingă obiectivele pentru care funcţionează, nu trebuie să fie altceva, cuib, pepinieră, incubator”, mai spune Turc.
Cinci candidați liberali s-au înscris în cursa internă pentru Primăria Bistrița, însă înscrierile sunt deschise până la sfârșitul zilei de joi, 15 noiembrie.

Share.

About Author

Comentarii închise.