Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

După două zile de chin bistriţeanul campion european la atelaje cu câini a primit verde pentru operaţia de la Viena

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Calvarul proaspătului campion european la atelaje cu caini, Damaschin Berende, accidentat sever la un antrenament în Cehia ar putea lua sfârșit odată cu primirea, miercuri seară a acceptului de plată pentru a afectua intervenția chirurgicală la Viena din partea asiguratorul său, Alianz Țiriac.

Damaschin Berende, fost subprefect de Bistrița-Năsăud, a trecut prin momente incredibil de dramatice  după ce o accidentare severă soldată cu o triplă fractură, petrecută la un antrenament în  Cehia l-a purtat din spital în spital, fără să poată beneficia timp de două zile de operația urgentă de care avea nevoie.  Aceasta, deși noul campion european la atelaje cu doi câini avea o poliță de asigurare medicală în străinătate, care n-ar fi trebuit să-i facă probleme.  După accidentare Damaschin Berende  a ajuns într-un spital din Cehia, unde medicii i-au redus o luxație și i-au imobilizat tripla fractură la picior,  însă i-au recomandat, după ce li s-a înmânat asigurarea medicală pe care păreau să n-o agreeze, să se deplaseze pentru operație în România.

N-a rezistat până în România

Pe drum, după ce campionului i s-a făcut rău, iar durerile au devenit insuportabile acesta a fost dus de însoțitori la un spital din Viena, unde tratamentul de urgență zero adică intervenția chirurgicală, s-a blocat tot în asigurarea medicală de călătorie încheiată în România. Potrivit DCNews, care a stat de vorbă cu Damaschin Berende medicii de la Viena au insistat că operația nu poate fi amânată, însă compania românească ar fi  refuzat într-o primă fază decontul, iar sportiv nu dispunea de cei 10000 de euro, cât ar fi fost costurile intervenție chirurgicale  fără asigurare: ”la Viena am fost primiți extraordinar de bine, totul părea în ordine. Încă de când am sosit, m-au programat pentru operație. Acesta urma să aibă loc astăzi, la ora 11.00. (n.r. 13 noiembrie). Până la ora respectivă, nu venise acceptul din partea Allianz-Țiriac. De la ora 11.00, în condițiile în care nu am primit acceptul, operația a fost amânată, amânată, amânată. S-au schimbat documente până după ora 18.00. Fără accept, doctorii din Viena nu mă vor opera. După ce am ajuns aici, s-a descoperit că gipsul pus în Cehia și poziția piciorului au fost vicioase. Au intervenit asupra poziției piciorului. Au făcut alt RMN și au ajuns la concluzia că operația trebuie făcută neapărat marți. Doctorii de la Viena au elaborat un nou document în care au explicat riscurile la care sunt supus, în condițiile în care nu va avea loc operația. Pe măsură ce trec orele, situația se poate agrava. Efectele mă pot urmări toată viața. Sunt, în continuare, în așteptarea unui răspuns. Au transmis că analizează”, a relatat campionul bistrițean pentru DC News.

Răspunsul a venit în cele din urmă, mai ales după ce jurnaliștii de la București au luat la întrebări asiguratorul, Alianz Țiriac: ” Vă informăm că, în acest moment, clientul nostru și familia sa au primit rezoluție favorabilă în vederea despăgubirii intervenției chirurgicale la care domnul Damaschin va fi supus în cadrul unui spital din Viena” a transmis astăzi pe adresa DCNews Alianz Țiriac. Potrivit propriei variante, încurcătura ar fi produs-o doctorii cehi care nu au recomandat operația în străinătate. Iată ce spune cei de la Alianz Țiriac: ”La momentul notificării daunei către Mondial Assitance (partener Allianz-Țiriac, furnizor de asistență în cazul asigurărilor de călătorie în străinătate) – rezoluția de neplată la acel moment a fost luată în baza documentelor transmise de către spitalul din Cehia. Din documentul eliberat de către unitatea medicală din Cehia nu reiese necesitatea intervenției chirurgicale, ci recomandarea de a continua tratamentul în România.

Ajuns în Viena, Mondial Assitance a fost informat în legătură cu respitalizarea domnului Berinde în cadrul unei spital din Viena. Conform procedurilor de evaluare a daunelor, s-au solicitat documente medicale eliberate de medicii curanți care să clarifice diagnosticul și procedurile medicale necesare. În baza documentelor medicale prin care medicii din Viena au recomandat efectuarea intervenției chirugicale, Mondial Assitance a solicitat spitalului transmitea estimărilor de costuri necesare pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. Odată dosarul complet, domnul Berende a primit aviz favorabil, iar spitalul a fost informat în legătură cu garantarea plății aferentă intervenției chirurgicale necesare” este anunțul făcut de asigurator miercuri seara.

Aur la europene, ratează mondialele

Damaschin Berende și echipa formată din  Bogdan Berende la atelaj cu patru câini și preotul Attila Kiss,  atelaj cu 6 câini și-a adjudecat la Abertamy(Cehia) trei medalii: bronz pentru Kiss, aur atât pentru tată  și aur pentru fiu. Accidentul s-a petrecut a doua zi după urcarea pe podium, la un antrenament pentru campionatele mondiale programate la sfârșitul acestei săptămâni în Slovacia.

 

Share.

About Author

Comentarii închise.