Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Marea ţopăială fiscală-etapa pe case de marcat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a denunțat într-o declarație politică în plenul Parlamentului introducerea caselor de marca cu jurnal electronic de a 1 noiembrie 2018, o povară fiscală suplimentară greu de dus de către  micii contribuabili, și așa împovărați  „Actuala putere PSD-ALDE a pus gând rău micilor întreprinzători din România, atacându-i, în acest an, în valuri succesive, cu modificări legislative și fiscale ce au produs grave dezechilibre în economia și societatea românească”.

Obligativitatea intrată în vigoare din noiembrie este caracterizată de Simionca drept un nou  episod al „Marii Țopăieli Fiscale”,  și are dinperspectiva lui cel  puțin trei neajunsuri majore:  nu există pe piață destule aparate de marcat cu jurnal electronic, operatorii autorizați nefiind în măsură să facă față valului de cererea, costurile suplimentare greu de suportat pentru micii întreprinzători, costuri pe care le implică achiziționarea și instalarea noului echipament, iar  Fiscul nu și-a modernizat infrastructura informatică pentru a putea prelua informațiile: „Casele de marcat cu jurnal electronic, de ultimă generație, vor trebui puse în legătură cu sistemul informatic învechit al ANAF, care de curând a împlinit 20 de ani. Să ne amintim, că, în luna martie, serverele ANAF au stat blocate și site-ul ANAF a fost inaccesibil aproximativ o săptămână”.

Simionca le-a mai spus celor din coaliția de la putere care dirijează politicile fiscale că au ajuns sa se coboare până la distrugerea micilor afaceri.:„Încetați să îi mai hărțuiți pe micii întreprinzători! Încetați să mai decimați afacerile românești care s-au construit cu mult efort și cu multe sacrificii! Vă somez să nu închideți până și patiseriile românilor!”

Potrivit cifrelor luate în calcul de deputatul PMP în jur de 800.000 de case de marcat, vor trebui înlocuite, din care 100.000 la firmele mari și mijlocii și 700.000 la firmele mici. Prețul unei case de marcat cu jurnal electronic este cuprins între 1000 și 2.500 de lei, instalarea presupunând  costuri suplimentare.

Share.

About Author

Comentarii închise.