Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistriţenii din echipa de atelaje trase de câini pe podium și la Mondiale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Argint și bronz au obținut doi dintre membri echipei României la atelaje cu câini la Campionatul Mondial  desfășurat sâmbătă și duminică în Samorin (Slovacia). Este vorba de doi membri ai Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud, preotul Attila Kiss medialiat cu bronz la categoria atelaj cu 6 câini și tânărul Bogdan Berende (foto 1), argint  la categoria atelaj cu 4 câini.

                      

Și ceilalți membri ai echipei au obținut clasări între primii competitori pe categorie, anunță pe pagina de facebook a Clubul Sportiv Sleddog: ”Daniel Tentis cu King – locul 5 la scooter 1 malamut, Dan Moca cu Max – locul 6 la bikeorjing 1 husky, . Irina Nica cu Maya – locul 8 la canicross 1 husky și Alexandru Achim cu Krocky si Lucky – locul 14 la scooter 2 husky” sunt clasările obținute de români. Echipa românească a trecut prin momente dramatice după ce în urmă cu câteva zile cel mai titrat membru, Damaschin Berende a suferit un accident la antrenamente imediat după Campionatul European  unde a obținut aurul. Seniorul echipei n-a mai reușit să ajungă în țară și a fost operat la Viena după mai multe peripeții care a inclus o trecere printr-un Spital din Cehia și un refuz inițial al asiguratorului român de a-i plăti operația care trebuia efectuată de urgență.  (Citiți mai multe aici: După două zile de chin bistrițeanul campion european la atelaje cu caini a primit verde pentru operația de la Viena 

De altfel echipa României i-a dedicat lui Damaschin Berende titlurile de la Mondiale: ”Dedicăm aceste medalii celui care a impus atmosfera de calm si concentrare echipajelor – Tudor Berende, precum si cateilor nostri pe care-i inconjuram mereu cu toata grija si dragostea noastra, iar ei au raspuns ca de fiecare data neconditionat cu toata prietenia, loialitatea si daruirea lor, dand totul în RITMUL AVENTURII ” au scris campionii pe pagina de facebook.

În urmă cu mai bine de o săptămână  Damaschin Berende la atelaje cu doi câini dar și  fiul său, Bogdan Berende la atelaj cu patru câini și-au adjudecat fiecare medalia de aur la europene, iar preotul Attila Kiss,  atelaj cu 6 câini a câștigat  la Campionatele Europene de la Abertamy (Cehia) medalia de bronz.

Share.

About Author

Comentarii închise.