Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ovidiu Creţu nu a închis capitolul unei noi candidaturi la Primăria Bistriţa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Ovidiu Crețu ar putea candida și pentru un a 4-lea mandat la Primăria Bistrița, chiar dacă PSD BN îl antrenează pe margine pe viceprimarul Cristian Niculae, președintele organizației municipale pentru o asemenea candidatură. Ovidiu Crețu, care a prezentat luni într-o conferință de presă situația proiectelor de finanțare europeană realizate prin POR, nu a respins ideea unei  candidaturi în 2020 și a spus că forurile de conducere ale PSD sunt cele care vor alege candidatul, în funcție de sondajele de opinie.

Dacă voi candida sau nu, asta e o alta problemă care n-o dezbat aici” i-a răspuns primarul Bistriței unui jurnalist, continuând: ”Candidatul, o știți bine, va fi hotărât de forurile conducătoare ale Partidului Social Democrat, în baza unor sondaje de opinie. Asteptăm să  vină vremea respectivă. Deocamdată nu a venit”. Despre viceprimarul Nicolae și aportul acestuia la proiectele  de finanțare primarul a spus, răspunzând unei alte întrebări, că acesta, alături de celălalt viceprimar  îl ajută la proiecte, însă că finanțările sunt rodul unei munci de echipă: ”Domnul viceprimar Niculae si domnul viceprimar Muthi îmi țin locul atunci când eu lipsesc. Și este firesc să facă derularea activității la nivelul pe care îl fac și eu,  pentru ca aceste proiecte fac obiectul unor analize pe care le scriem ba cu roșu, ba cu negru, ba cu verde ca să vedem ce facem. Aceste proiecte nu se fac de la sine, sunt multe lucruri care blochează proiectele. Eu colaborez foarte bine cu cei doi viceprimari, am beneficiat de ajutorul lor așa cum este normal, pentru că viceprimarul este ajutorul primarului, m-au sprijinit, m-au ajutat și i-am trimis să facă și intervenții și au făcut-o foarte bine. Deci ce se realizează acuma sigur că primarul își asumă, dar este rezultatul unei echipe. si in aceasta echipă intră foarte persoane” a mai spus primarul care a enumerat arhitectul șef, personalul direcției de integrare europeană sau pe cel al Direcției tehnice printre cei care au asigurat succesul.

Crețu a prezentat astăzi stadiul în care se află cele 34 proiecte de finanțare europeană depuse sau care urmează să fie depuse prin Programul Operațional Regional, susținând că nu a făcut altceva decât să-și urmeze programul de candidatură din 2016 : ”Nu am fost votat în niciuna dintre cele trei ture de alegeri pentru ce am făcut. oamenii m-au votat pentru programul cu care am ieșit și pentru programul pe care l-am realizat si i-am convins că sunt in stare sa realizez acest program. Eu consider, si nu numai eu ca astfel se iau voturile. Aceaste proiecte pe care le-am discutat aici sunt proiectele din campania electorală a primarului Crețu Ovidiu, din campania din 2016. Nu am ieșit în fiecare zi de atunci, nu v-am dat poze frumoase. am muncit la ele 4 ani și poate și mai mult: dacă nu se schimbau ghidurile , acum eram foarte departe cu ele  am muncit foarte mult si muncim in continuare și în acest mandat a lui Crețu Ovidiu am îndeplinit aceste obiective. Poate nu finalizăm chiar toate proiectele, dar pe joritatea, da”.

În vara acestui an în chestiunea candidaturii la primăria Bistrița a intervenit președintele PSD BN, Radu Moldovan care a susținut într-o emisiune televizată că Ovidiu Crețu nu va mai candida, că i-a spus lui atunci când l-a întrebat ân mod expres și că de fapt acest gen de remarci ar fi mai degrabă o joacă cu jurnaliștii. Citiți în Bistrița Express ce-a spus președintele Moldovan  în iulie 2018: Președintele PSD Radu Moldovan declară public că primarul Crețu nu va mai candida la Primăria Bistrița în 2020

 

Share.

About Author

Comentarii închise.