Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vulcanizările din BN la control în vârf de sezon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacă tot e sezonul de vârf al vulcanizărilor, polițiștii bistrițeni le-au făcut  sâmbătă o surpriză proprietarilor, cu un control tematic. 49 de vulcanizări, unități de comercializare a comercializare a cauciucurilor, dar și service-uri din întreg județul au fost controlate în aceeași zi de polițiști de la economic, ordine publică și de la Investigații Criminale, anunță un comunicat de presă al IJP Bistrița-Năsăud.

Rezultatul a fost că doar 10 agenți economici au scăpat de amendă, în rest, în 39 de cazuri au fost aplicate amenzi contravenționale. Și n-au fost mici deloc, valoarea totală ajungând la 143 000 de lei, ceea ce înseamnă cam o amenda medie de 5000 de lei pe vulcanizare verificată.

Taxați pentru lipsa unui registru dar și pentru lipsa caselor digitale de marcat

Cele mai multe amenzi (33) au fost pentru ceea ce comunicatul de presă al poliției numește activități economice ilicite, reglementate de Legea 12/1990. Alte două sancțiuni au fost însă pentru obligația, nou intrata în vigoare, de a se dota cu case de marcat fiscale cu jurnal electronic, alte două pentru ca n-au avut registru unic de control, adică un registru în care se trec toate verificarile făcute de instituțiile de control la respectivul agent economic. Un alt proprietar de vulcanizare a fost sancționat pentru că âncălcarea legislației de mediu(OUG 195/2005 privind protecția mediului și pentru transportul deșeurilor periculoase/nepericuloase)

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu