Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sindicaliștii din BNS îl taxează dur pe ministrul Teodorovici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Declarațiile  ministrului finanțelor Eugen Teodorovici referitoare la limitarea la 5 ani a  dreptului de muncă a românilor într-o țară europeană, idee care ar fi vrut s-o împărtășească cu miniștrii celorlalte state europene a fost taxată dur de Blocul Național Sindical.

Sindicaliștii spun că discursul ministrului finanțelor din România intră în contradicție cu valorile fundamentale ale Uniunii Europene: ”Cu foarte puțin timp înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministrul Teodorovici, ministru desemnat de un partid social democrat, face o propunere miniștrilor de finanțe din statele membre UE în deplină contradicție cu principiile fundamentale ce stau la baza construcției europene” precizează într-un comunicat de presă  liderii BNS. Discursul lui Teodorovici este apreciat drept anti european, fără legătură nici cu prezentul și nici cu viitorului proiectului Uniunii Europene: ”Introducerea de restricții în ceea ce privește exercitarea dreptului la muncă de către cetățenii UE încalcă indiscutabil teze din Tratatul privind funcționarea Uniunii. Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în baza căruia cetăţenii UE au dreptul să-şi caute un loc de muncă într-o altă ţară din UE, să lucreze în ţara respectivă, fără a avea nevoie de un permis de muncă și să beneficieze de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de muncă şi toate celelalte avantaje sociale şi fiscale” precizează comunicatul semnat de Dumitru Costin, președintele  BNS.

”Specific unei clase politice în război cu propriul popor”

Sindicaliștii spun că ministrul, chiar dacă a pornit de la ideea de a găsi o soluție la migrația cu care se confruntă România ,  a reușit o gafă de proporții  propunând  nu numai României, cât și celorlalte state europene, introducerea de restricții.” Și nu sunt orice fel de restricții, ci unele ce vizează chiar fundamentul construcției europene. Deviza Ministrului Teodorovici pare a fi în acest caz – dacă cei ce au migrat din România nu vor să se întoarcă în țară de bună voie, atunci să-i obligăm să se întoarcă!”.

Ministrul Teodorovici a încercat să-și nuanțeze ulterior prima declarație, după un val critici fără precedent,  transmițând că de fapt a vrut să sublinieze că trebuie unificate procedurile pe piața europeană a muncii.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu