Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Monumentele eroilor bistrițeni din Primul Război Mondial la un click distanță

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Bistrița-Năsăud a lansat astăzi o platformă digitală pe care pot fi vizualizate toate monumentele din județ dedicate eroilor primului Război Mondial. Platforma Patrimoniubn.ro are un link special care va trimite la toate imaginile monumentelor eroilor, dar și la listele cu numele soldaților și ofițerior care au pierit în prima conflagrație mondială.

Platforma online, care  este realizată din fonduri ale Ministerului Culturii și Identității Naționale va fi mai mult decât atât, spune însă Alexandru Uiuiu, directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu. Platforma va avea până în 15 ianuarie, ziua culturii Naționale o secțiune dedicată Monumentelor de for public din județ, o alta dedicată monumentelor de arhitectură din BN, patrimoniului mobil, dar și sit-urilor și șantierelor arheologice.

Platforma are și o revistă online, ’”Zestrea Monumentelor” care va grupa articole de actualitate din domeniul patrimoniului,  denumită după revista Zestrea, realizată de directorul DJC Alexandru Uiuiu.

Și cererile ajung pe platformă

Un capitol important al platformei îl reprezintă prezentarea legislației din domeniu și al serviciilor publice oferite de D.J.C.  ”Beneficiarii vor avea acces online la toate modelele de cereri pe care le solicită, astfel încât completarea lor să fie făcută ușor și de la domiciliu” explică Alexandru Uiuiu. Platforma va avea toate serviciile disponibile din 15 ianuarie anul viitor.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu