Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un consilier local e revoltat că administratia a așezat vertical culorile steagului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Împodobirea balconului Bisericii Evanghelice cu un steag al României cu culorile așezate atipic, vertical, l-a revoltat pe Ioan Peteleu, consilier local și fost viceprimar al Bistriței,

Acesta a transmis un comunicat de presă în care reamintește care este conform Constituției steagul României, cel cu culorile așezate vertical și nicidecum orizontal și apreciază că panglica folosită pe post de steag ar fi de fapt o formă de a umili comunitatea bistrițeană: ”Am rămas pur și simplu siderat astăzi când am trecut prin Piața Centrală și am văzut balconul de pe turnul bisericii evanghelice înconjurat de o panglică. Tricoloră cei drept, dar atât, pentru că aceasta nu reprezintă în nici un caz drapelul României sau un alt simbol național. Cât de tembel poți să fi ca să nu știi că simbolurile naționale nu se folosesc oricum, ci așa cum spune legea. Legea supremă în cazul de față, Constituția României. Aceasta prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. De asemenea, proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr.75/1994.”  scrie consilierul local în comunicatul de presă. El spune și că modul în care este prezentat steagul e o ofensă cu atât mai mare  cu cât este vorba de Centenarul României și că nici comuniștii nu și-au permis o asemenea formă de afront față de simbolurile naționale.

Peteleu face apel la prefectul județului, Ovidiu Frenț să intervină și să rezolve situația: ”Pe această cale, îl rog public pe domnul Ovidiu FRENȚ, Prefectul județului Bistrița-Năsăud, reprezentantul Guvernului României în teritoriu, să ia urgent toate măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea de îndată a situației și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această mizerabilă încălcare a legii” mai scrie consilierul local.

Steagul a rămas, au apărut beculețele

Până la ora publicării articolului, la mai multe ore după acest apel public poziția steagului de la balconul Bisericii Evanghelice a rămas neschimbată. În schimb odată cu lăsarea serii, peste întreaga lungime a steagului  au fost atârnate beculețe (foto)

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu