Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR- primul partid care și-a ales eurocandidații prin vot electronic. Cum s-a clasat Cristina Iurișniți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uniunea Salvați România marchează o premieră în politica românească după ce și-a votat lista eurocandidaților în urma unui vot intern, realizat electronic, în baza căruia a votat fiecare membru de partid de la un click distanță.

Lista și ierarhia celor 77 de candidați înscriși a fost dată publicității de președintele Dan Barna, care a ținut să precizeze că spre deosebire de alte partide care-și stabilesc listele în urma unor  aranjamente de culise ale conducerii, USR este primul artid care o face printr-o procedură transparentă:  ” Suntem primul partid din România care și-a ales candidații in mod transparent, bazat pe votul tuturor membrilor. Pentru că despre asta este în familia USR: despre meritocrație, despre competenta si în primul rând despre democrație”, scrie  pe pagina de Facebook a USR.

Cap de listă la europarlamentare în urma alegerilor interne a fost stabilit fostul ministru din Guvernul Cioloș, deputatul Cristian Ghinea. Acesta a fost de altfel prezent și în turneu electoral intern și la Bistrița, în urma cu aproximativ o lună. Pe locul al 2-lea usr-iștii au votat-o pe franțuzoaica Clotilde Armande, consilier la Consiliul General al capitalei iar pe al treilea, un cvasinecunoscut publicului, sibianul Nicolae Bogdănel Ștefănuță , diplomat de carieră, urmat de președintele celei mai mari filiale a USR, cea din Arad, Vlad Marius Botoș.

De altfel așteptările USR sunt legate de aceste prime poziții, orice mandat în plus peste primele trei fiind validate doar în condițiile unui scor mai mare decât dau sondajele.

Cristina Iurișniți: alegerile, un festival al democrației

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți s-a clasat pe locul 21 din 70 de candidați, o poziție meritorie, dat fiind dimensiunile filialei. Parlamentarul bistrițean le-a mulțumit colegilor, și în mod special celor din filială pentru efort și susținere, într-o postare pe pagina de facebook: ”Festivalul Democrației, generat de alegerile interne pentru lista propusă de USR, pentru viitoarea componență a Parlamentului European a reprezentat o acțiune de pionierat,  de deschizători de drumuri pe scena politica românească. Scrutinul universal, deschis tuturor membrilor USR, marchează un moment unic în istoria partidelor politice românești. Este doar prefața manualului de istorie, pe care membrii USR, împreună cu toți cetățenii de buna credință, îl vor scrie împreună, pe parcursul următorilor ani. Sunt onorată ca am fost parte a acestui proces electoral democratic, din postura de candidat. Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați încredințat votul. Le mulțumesc tuturor membrilor USR care și-au exprimat votul, generând o relevanta prezență la vot, un reper pentru conștiința civică a românilor.
De asemenea, le mulțumesc, pentru implicare, colegilor din filiala județeană Bistrița-Năsăud.” a mai scris Cristina Iurișniți .

Share.

About Author

Lasă un comentariu