Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parada de 1 Decembrie de la Bistrița concomitentă cu cea din Cetatea Unirii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița a fost racordată la parada militară națională din Cetatea Unirii, Alba Iulia cel puțin în ceea ce privește ora de începere a manifestării,  15,00 în ambele orașe. În ciuda frigului pătrunzător mii de bistrițeni au asistat la ceremonia publică, cu discursurile obișnuite și apoi la parada militară pe traseul clasic:  străzile Dornei și Gheorghe Șincai.

Din punct de vedere militar a fost cea mai mare defilare din istoria recentă a ultimelor manifestări de acest gen: 18 blocuri de paradă și 750 de participanți. Printre noutățile paradei de Centenar s-a numărat  defilarea unor echipamente de tehnic militară care n-au mai fost prezentate publicului: avioane de cercetare fără pilot sau sisteme de observare și conducere a focului artileriei.

După defilare bistrițenii au avut parte, de la 16,30 ,de obișnuitul Spectacol folcloric, care nu lipsește niciun an din meniul sărbătorii Unirii și evident fasolea cu cârnați sponsorizată exclusiv de Consiliul Județean. Luminițele de Crăciun, varianta Consiliului Județean se aprind astăzi de la ora 19,00, după o retragere cu torțe pe traseul Liviu Rebreanu, Piața Unirii-Piața Petru Rareș. În program mai figurează un Concert simfonic la Palatul Culturii de la 19,00 la 20,00 cu Noua Orchestră Transilvană condusă de Petronius Negrescu, solist Florin Croitoru.

Există și un concert pop pe scena amenajată pe Pietonal cu Voltaj, cap de afiș. Focul de artificii încheie la 22,45 manifestările de Ziua Națională  organizate de Primăria Municipiului și Consiliul Județean BN.

Share.

About Author

Lasă un comentariu