Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un început de drum. Un nou început.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Astăzi suntem la început de secol doi pentru o Românie greu încercată de 70 de ani de comunism și neo-comunism. Indiferent cum s-au numit guvernanții post-revolutionari, tot formare și mentalitate comunistă au purtat.

Istoria a început cu sacrificiul unui neamț, care, acum aproape un veac, a luptat pentru Transilvania contra propriului neam. Primul secol se încheie cu cinci milioane de români plecați pentru o pâine mai bună și alte cinci milioane aflați sub pragul sărăciei. Cu lipsa unei autostrăzi care să ne unească cu vestul capitalist și amenințări repetate ale producătorilor de automotive.

Desigur, toți politicienii dau vina pe greaua moștenire. Iar țara moare. În timp ce, la propriu, românii mor în spitale insalubre.

Se invocă amnistia ca moment zero pentru toți păcătoșii…

De aici plecăm! Drumul e impracticabil, dar avem clișeul cu speranța.

Respect social-democrația corectă și principiile sociale “de stânga”, dar sunt de părere că doar liberalismul european, minima intervenție a statului în economie și respectarea libertăților fundamentale ale cetățenilor sunt elementele care ne pot aduce salvarea. Pigmentate cu autostrăzi, căi ferate de mare viteză, aderări la spațiul Schengen și moneda unică europeana.

Paradigma socială se va schimba. Cel mai probabil, vom fi salvați de forța de muncă asiatică. Să uităm, zic, de românii plecați definitiv. Nu se vor mai întoarce productivi. Eventual în pensie. Avem, însă, nevoie de banii lor și de capitalul hulitelor multinaționale. Altfel, bugetul pensiilor va crăpa peste cincisprezece ani când decrețeii vor fi ieșit la pensie.

Până atunci, să ne prețuim resursele umane valoroase. Medici, administratori, ingineri, chiar și aleși locali care performeaza. Vor fi din ce în ce mai rari.

Publicația online Bistrița Express pleacă și ea la un nou drum, cu o nouă imagine și aceeași calitate a conținutului. Îi vom aprecia pe cei care obțin rezultate, indiferent de culoarea politică, și îi vom desființa pe demagogi, politruci și mincinoși. Cititorii noștri merită asta!

La multi ani, România! Spor la treabă, Bistrița Express!

Pios omagiu eroilor români care s-au sacrificat, în ultima sută de ani, pentru ca eu să am libertatea de a scrie aceste rânduri

Share.

About Author

Lasă un comentariu