Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un profesor bistrițean a cucerit de 1 decembrie cel mai înalt vârf din Ungaria

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un profesor al Facultății de Geografie a Extensiei Bistrița a UBB, un împătimit al muntelui a făcut de1 Decembrie o ascensiune cu valoare de simbol: a dus steagul românesc pe cel mai înalt vîrf din Ungaria.

El a postat astăzi fotografia care imortalizează momentul în care a ajuns pe vîrful Kekes, 1014 metri, Munții Matra.” 1 Decembrie 2018 , ora 13. Premieră montană bistrițeană și românească pe cel mai înalt vârf din Ungaria: Kekes 1014 m. Cu Ovidiu Popa și Dorin Cârcu” este postarea profesorului Bâca alături de o fotografie de la fața locului cu steagul României. El spune că ascensiunea sa nu ar trebui privită altfel decât a fost făcută: ” e un gest sportiv, eu urc pe vîrfurile cele mai înalte din cât de multe țări pot” a mai spus Ioan Bîca pentru Bistrița Express.

Pentru că profesorul e renumit pentru ascensiunile lui pe Elbrus și pe MontBlanc internauții l-au întrebat mucalit dacă sigur nu e de fapt 10000 de metri, iar răspunsul a fost măsură: ” nu, dar a fost la fel”.

Ioan Bâca a declarat pentru Bistrița Express că și-a propus să escaladeze  cele mai înalte vârfuri din cât de multe țări poate și că ascensiunea din Ungaria face parte din acest proiect. Până acum Bâca a escaladat Mont Blanc  Gerlachovsky (Tatra), Triglav (Slovenia), Musala (Bulgaria), Elbrus (Rusia) dar și Damavand (Iran).

Pe lângă ascensiunea propriu zisă profesorul adună material didactic pentru cursurile sale de la facultatea de Geografie și Turism din Bistrița.

Bâca este și realizator TV iar ascensiunile sale sunt prezentate la ”Emisiunea fără nume”, producția pe care o realizează pentru As-TV Bistrița.

 

Share.

About Author

7 comentarii

        • Simona Bozbici în

          Domnul Bălan si-a asumat identitatea atunci cand a postat, ceea ce desigur nu e cazul dumneavoastra. Sub plapumioara anonimatului e cald și bine, nu? Puteți jigni cât poftiți fără consecinte…Inclusiv pe noi

Lasă un comentariu