Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rectificare de Moș Nicolae la Primăria Bistrița. Bugetul din 2018 lovit de Revoluția fiscală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierii locali sunt chemați chiar în ziua Sfântul Nicolae să voteze ceea ce ar putea fi ultima rectificare bugetară de anul acesta. Deocamdată proiectul rectificării nu a fost publicat pe site-ul instituției, urmând ca difrele să fie date publicității ân cursul zilei de astăzi, potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Ruști

Bugetul din 2018 al Bistriței a pornit din start cu 20 de milioane de lei în minus, pierdere datorată așazisei revoluții fiscale făcută de Guvern, și care a amputat de la 16 la 10% impozitul pe venit, unul dintre principalele  rezervoare financiare ale administrațiilor locale. Primarii marilor orașe, principalelel afectate de această scădere au cerut la votarea bugetului pe 2018 modificarea cotei defalcate pentru bugetele locale de la 43 % cât este acum la peste 50 %, însă fără succes.

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu care n-a dorit să comenteze în decursul anului acest subiect a spus totuși,  la ultima ședință de Consiliu Local, de săptămâna trecută că speră ca Guvernul să modifice cota defalcată măcar pentru 2019, altfel Bistrița nu va mai putea face investiții din bugetul propriu, dar și că a procedat foarte bine că an de an nu a cheltuit toți banii de investiții, pentru că astfel ar fi făcut economii.

Asa cum a fost anunțată structura bugetului, prin diminuarea cotei impozitului pe venit, ceea ce se întâmplă acum ne dovedește că am procedat foarte bine atunci în anii când am făcut economie . daca nu se vor schimba lucrurile nu vom mai putea face investiții din bugetul propriu . Sper ca toata filosofia de buget să se schimbe totuși  și să se schimbe cota defalcată de transfer către bugetele locale ”  a spus primarulCrețu la ședința de Consiliul Local de săptămâna trecută, atunci când a cerut aprobarea unui proiect de hotărâre care să-i permită municipalității să ia un împrumut pentru co-finanțarea a 11 proiecte prin Programul Operațional Regional, pentru care s-a obținut finanțare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu