Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Coaliția PSD ALDE se bazează pe UDMR pentru majoritate. Daniel Suciu: această formulă va rezista, nu vom da greș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Daniel Suciu, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților susține că demisia din partid a celor patru deputați: Mocioalcă, Popa, Spânu și Mohaci nu va afecta majoritatea parlamentară, chiar dacă, aritmetic, PSD-ALDE nu mai au majoritate în Camera inferioară.

Suciu pretinde că e liniștit ca lider de grup,  amintind, într-o declarație pentru Agerpres preluată de știripesurse.ro, de protocolul semnat cu UDMR și spune că și după demisiile anterioare  le-au trecut toate legile cu o singură excepție: ”majoritatea parlamentară este cea pe care o ştiţi cu toţii, pe care o ştim cu toţii şi, paradoxal, pe care o ştiu şi cei din Opoziţie: PSD-ALDE şi, având în vedere şi acel protocol de colaborare parlamentară avut cu UDMR, nu s-a întâmplat decât cu o singură excepţie ca această coaliţie să nu reuşească să treacă legi importante fie ele ordinare sau organice să treacă prin Parlament. Mă bazez şi ne bazăm pe toţi cei 144, acum, de parlamentari PSD, pe cei 19 parlamentari de la ALDE”.

Suciu se arată încrezător că majoritatea va rezista încercărilor care vin în următoarea perioadă: adică bugetul pe 2019 și moțiunea de cenzură a opoziției:  “Eu vă spun şi le spun celor care se bucură: acest partid şi cei foarte mulţi membri au muncit în campaniile electorale, în special militanţii, consilierii locali, primarii, ca să trimitem în Parlament deputaţi care să susţină majoritatea parlamentară. Aş putea să fac aprecieri negative la adresa celor care pleacă şi nesocotesc acest mandat şi aceste speranţe puse în ei, nu o să o fac. În schimb, o să vedeţi că, în ciuda unei luni foarte grele care se anunţă, cu discuţii şi vot pe buget, cu acea deja mult trâmbiţată moţiune de cenzură, cu celelalte legi care se referă la reforma în domeniul judiciar, veţi vedea că această majoritate parlamentară va rezista, va funcţiona şi nu va da greş”, a susţinut Suciu.

Acesta susține chiar că aceste plecări ar fi naturale:  “Şi nu neapărat să căutăm în coarne unor oameni care pot fi mai apropiaţi de altcineva decât de actuala conducere a PSD. (…) Se întâmplă periodic, la începutul actualei sesiuni a fost aşa un val anunţat, că pleacă 20, că pleacă 30. Au plecat astăzi patru, le urez foarte mult succes, cât se poate să fie succesul acesta în ceea ce priveşte deja adversari politici, dar viaţa merge înainte, iar bătăliile se poartă în Parlament şi în campanie”, a mai declarat Suciu pentru Agerpress.

Luni, 3 decembrie deputaţii Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă au demisionat din PSD şi s-au alăturat formaţiunii conduse de Victor Ponta – Pro România. Aceste plecări vin după ce la mijlocul lunii noiembrie un  senator și alți doi deputați și-au dat demisia din PSD.

 

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu