Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Explozia din strada Împăratul Traian are victime colaterale: un ofițer ISU, o polițistă și o jurnalistă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Bărbatul care a supraviețuit inițial căderii de la etajul 4 a murit în cursul nopții la secția de terapie intensivă a Spitalului de urgență Bistrița, informează purtătorul de cuvânt, Camelia Strungar. Dintre victimele exploziei care a urmat după ce acesta s-a aruncat pe geam în Spital a mai rămas doar ofițerul ISU, caruia îi este supravegheată starea de sănătate și îndeosebi evoluția hematomului cranian. ancheta a fost preluată în această dimineață de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Știrea inițială:Tentativa de sinucidere a unui bărbat de 50 de ani din București, care s-a aruncat în această după amiază de la etajul 4 al unui bloc din Bistrița din strada Împăratul Traian a antrenat după sine o succesiune de evenimente în urma cărora au fost răniți o polițistă,  concubina victimei, un ofițer  ISU și o jurnalistă, ultimii doi sosiți la intervenție.

La o jumătate de oră după sms-ul care anunța tentativa de sinucidere a unui bărbat, în jurul orei 16,10, a venit un altul care anunța o explozie în apartamentul de la geamul căruia se aruncase victima. Bucăți din tencuială, geamurile apartamentului de la etajul 4 și zidărie s-au prăbușit peste trecători și cei veniți la intervenție. Unul dintre geamuri a surprins-o pe prietena bărbatului, o polițistă, fostă jurnalistă, în timp ce zidăria l-a lovit pe unul dintre ofițerii ISU și pe o jurnalistă aflată la fața locul.

Cel mai afectat dintre victimele colaterale exploziei a fost ofițerul ISU, care a suferit o fractură craniană, hematom epidural, contuzii și plăgi  la cap potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Camelia Strungari. Jurnalista a fost lovită ușor de zidărie în zona capului, iar ex-soția victimei, polițista, a fost grav răniță la genunchi de unul dintre geamurile aruncate de suflul exploziei, cu multiple plăgi și contuzie. Este stabilă hemodinamic și respirator, a comunicat Camelia Strungari.

Explozia ar fi fost parte a unui plan sinistru

Explozia care s-a produs la câteva zeci de  minute după ce bărbatul a sărit de la geamul apartamentului ar putea fi -relatează surse de la nivelul poliției- parte al unui plan sinistru pus la cale chiar de cel care a încercat să se sinucidă și care ar fi vizat-o pe consoarta, așa cum putea fi rezultatul întârziat al unei alte încercari de a se sinucide a bărbatului. De altfel explozia s-a declanșat după ce fata de 17 ani a bărbatului ar fi încercat să intre în apartament. Din fericire explozia nu a surprins-o pe copilă și suflul în întregime a ajuns către exterior rănind în schimb pe cei aflați în fața blocului.

Cât despre cel care a declanșat toată această reacție în lanț, acesta a supraviețuit inițial căderii de la etajul al 4-lea.  Bărbatul, grav rănit  se afla aseară la terapie intensivă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean bărbatul de 50 de ani era miercuri seara în stare critică, ”cu fracturi toraco-abdominale și de bazin, o leziune a pancreasului ca urmare a căderii, e în șoc hemoragic, comă profundă și e intubat”

Polițiștii criminaliști nu exclud niciuna dintre variantele de lucru, singura certitudine fiind  căderea intenționată de la etajul al 4-lea. Cazul va fi încadrat deocamdată la vătămare corporală din culpă, urmând ca încadrarea să se clarifice în funcție de probele descoperite.

IJP Bistrița-Năsăud a transmis în această seară un punct de vedere referitor la incident, fără a pomeni însă de existența vreunei relații între polițistă și bucureșteanul care s-a aruncat de la geamul locuinței acesteia: ” în această după amiază am fost informați prin 112 de faptul că în municipiul Bistrița un bărbat a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuințe. Din primele date se pare că ar fi fost vorba despre o acțiune intenționată , iar în urma căzăturii bărbatul de 50 de ani din București a fost grav rănit. Ulterior, în apartamentul din care s-a aruncat bărbatul a avut loc o explozie , în urma căruia trei persoane au fost rănite.. polițiștii de la investigații criminale, împreună cu criminaliștii fectuează cercetarea locuului faptei, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările în care a avut loc evenimentul”

Vom reveni cu amănunte

Foto: Veronica Petruț, Observator BN

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu