Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scandal monstruos în Camera Deputaților: Daniel Suciu, în centrul conflictului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După un scandal monstruos în care PNL alături de USR, PMP și deputații de la România Înainte au încercat să-l înlocuiască pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și suplimentar pe vicepreședintele Florin Iordache, cel care conducea ședința și a refuzat să introducă pe ordinea de zi propunerea, opoziția a preluat conducerea și a supus la vot propunerile profitând de faptul că deputații PSD nu se mobilizaseră la plen.

Raluca Turcan, liderul de grup al deputaților liberali a explicat că folosește precedentul Roberta Anastase din 2012 când printr-o procedura asemănătoare aceasta a fost schimbată  de la conducerea Camerei Deputaților. Problema este însă aceea că între timp PSD-ul a schimbat regulamentul Camerei Deputaților în așa fel încât numai liderul de grup al partidului majoritar, în cazul de față Daniel Suciu, poate iniția propunerea de schimbare.

Opoziția susține însă că plenul are ultimul cuvânt.  De altfel Dan Barna , liderul USR a anunțat după votul de azi că în plen că Dragnea ar fi fost demis . „Plenul este suveran și a decis acum câteva minute”, a spus președintele USR. El a invocat și mai multe  hotărâri a CCR care a decis în alte ocazii că plenul este suveran, dar și regulamentul care spune că președintele, inclusiv cel de ședință (Florin Iordache în cazul ăsta) nu poate conduce plenul în care i se cere revocarea.

Urmăriți aici video momentul votului declanșat de opoziție de demitere a lui Liviu Dragnea, filmat de unul din deputații PNL:

Daniel Suciu: e un fals ce au declarat aici

Liderul de grup al PSD, bistrițeanul Daniel Suciu peste care a trecut opoziția astăzi a declarat la sfârșitul ședinței că totul ar fi fost ilegal și neregulamentar și că deși opoziția și-a adus microfoanele de acasă cu care ar fi preluat ședința, de fapt că nu s-ar fi schimbat  nimic:

”Chiar îmi doream să ajungem la vot final ca să vedem că această marotă că am pierdut majoritate nu stă în picioare. Dacă au ajuns să vină cu microfoane şi boxe ca să facă şedinţă paralelă în plen, îmi dau seama cât de jos au ajuns şedinţele în plen. Eu sunt foarte curios să văd ce urmează, pentru că au declarat aici foarte voioşi că suntem în situaţia că nu avem preşedinte la Cameră, un lucru fals, după un plen de pomină“, a declarat Daniel Suciu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu