Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Regiunea din care face parte Bistrița bate UE la prezența locuitorilor pe rețele sociale.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stăm toată ziua pe rețelele sociale, în special pe Facebook într-o măsură mai mare chiar decât o fac europenii, aceasta este concluzia unei cercetări făcută de INS cu privire la modul în care relaționăm cu internetul.

Locuitorii Regiunii de Nord-Vest, din care face parte județul Bistrița-Năsăud, au un scor de 56% la prezența pe rețele sociale sociale, în condițiile în care doar 54% din locuitorii Uniunii Europene sunt prezenți pe rețele sociale, iar la nivelul țării 52 % dintre locuitorii, categoria 16-74 de ani sunt activi pe rețele.

Mircea Chira, directorul Direcției Regionale de Statistică a explicat pentru Bistrița Express că deși studiul nu este făcut explicit pe județe, locuitorii din Bistrița-Năsăud sunt în fruntea ierarhiei la acest capitol și că avansul este explicabil ținând cont cât de mulți locuitori au rude plecate în străinătate și care relaționează cu cei plecați prin intermediul rețelelor sociale: ”în rețelele sociale batem Europa. Ce înseamnă asta? Comunicarea prin rețelele sociale în zona NV și evident în Bistrița-Năsăud, care e o zonă cu persoane plecate în străinătate foarte reprezentativă bate Europa la acest capitol” a explicat Mircea Chira.

Ce spun statisticile facebook pentru Bistrița-Năsăud

Potrivit datelor Facebrands în Bistrița Năsăud ar fi în jur de 115 000 de utilizatori care au cont de facebook, însă aici e vorba doar de cei care și-au trecut domiciliul in datele personale. Aproape  jumătate sunt locuitori ai Bistriței, 52000 de utilizatori de Facebook. Urmează locuitorii din Beclean, unde facebook are 6000 de conturi, Năsăudul și Sângeorz-Băi cu 5500 de conturi. La capitolul comune prima din județ e Maieru cu 2700 de conturi de facebook și Rodna cu 1900 de conturi. Este vorba însă de acei utilizatori de facebook care au setat localitatea de domiciliul.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    No, tocmai aici este secretul. Cred ca batem pe plan mondial si prezenta la mitinguri si la actiuni civice si la tot felul de manifestari dar evident de la caldurica cu degetelele pe taste pe retelele de IZOLARE in nici un caz de SOCIALIZARE.

Lasă un comentariu