Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Compania Dimex 2000 amendată că n-a îndepărtat poleiul de pe un drum județean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii au amendat la sfârșitul săptămânii trecute compania care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire pe un drum județean pe care a derapat o autobasculantă și s-a răsturnat din cauza poleiului.

Accidentul s-a produs pe DJ 170 în zona Ciceu Giurgești. Practic mașina a derapat la intrarea în comună pe un pod. Șoferul de  39 de ani  nu a mai putut controla mașina de mare tonaj și aceasta s-a răsturnat. Omul a avut noroc și a scăpat fără leziuni serioase. Polițiștii au considerat însă că responsabilitatea pentru accident îi aparține administratorul drumului sau în cazul în care există contract de dezăpezire companiei care nu și-a făcut treaba și au făcut proces verbal de amendă pentru  3043 de lei pentru că  n-a fost folosit antiderapant pe drumul respectiv. Temeiul legal invocat de polițiști este un OUG din 2012.

Inițial s-a crezut că cei amendați sunt LDP-ul, companie care are contracte pentru o parte din drumuri, dar și o colecție de amenzi pentru necurațarea drumurilor pe care le-a contestat fără prea mare succes în instanță. Potrivit unor surse din Consiliul Județean, instituție care este administratorului drumului în cauză,  amenda a fost aplicată Companiei Dimex 2000, cea care deține contractul de deszăpezire pe DJ170.

Dimex 2000 a câștigat la mijlocul lunii februarie anul acesta deszăpezirea pentru loturile Năsăud, Șieu și Lechința până în 2021. Cealaltă jumătate din drumurile județene din Bistrița-Năsăud, adică lotul 1 Bistrița și lotul 2 Beclean sunt deszăpezite de LDP,  societatea la care Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este acționar majoritar.

Share.

About Author

Lasă un comentariu