Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un singur polițist din cei patru prinși anul trecut de DGA a fost trimis în judecată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unul din patru este deocamdată bilanțul procurorilor bistrițeni în privința grupului polițiștilor bistrițeni  de la circulație arestați în vara anului trecut cu tam-tam după un flagrant al Direcției Generale Anticorupție.

Un singur polițist dintre cei patru, Dorel G. a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost deja trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, potrivit ultimului comunicat de presă postat pe site-ului PT BN. Sursa citată precizează că este vorba de trimitere în judecată pentru luare de mită în formare continuată (25 de acte materiale) care ar fi fost săvârșite între 2015 -2017. Practic ar fi fost vorba de mită încasată de 25 de ori de polițistul de la circulație pentru a nu constata în procesele verbale contravențiile șoferilor și de a stabili sancțiuni mai ușoare.

În cazul celorlalți  trei polițiști bistrițeni cercetați  în dosarul mitelor de la Circulație: Dan H, Mihai M. și Sorin I.  procurorii nu au obținut un acord de recunoaștere a vinovăției, a explicat  pentru Bistrița Express avocatul unuia dintre polițiști, cazurile  fiind în continuare în cercetare.

Cei patru polițiști, despre care  procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița au spus că au fost urmăriți timp de 2 ani de polițiștii de la Anticorupție au fost arestați anul trecut în august, după un flagrant în plasa căruia au căzut doi dintre ei. Polițiștii de la DGA au vrut atunci să facă un exemplu din cazul celor patru polițiști bistrițeni de la Circulație, reținuți pentru luare de mită, și au postat  o parte din filmul flagrantului căruia i-au căzut victime aceștia pe canalul lor de youtube.

În filmarea de 1,25 minute, postată de DGA, se putea vedea cum unuia dintre polițiști  ofițerii de la anticorupție îi scot din buzunarul de la piept 50 de euro și 150 de lei. Întrebat ce e cu banii, polițistul răspunde că i-a avut la el, dar că 100 de lei i-a găsit pe jos, căzuți. Și este invitat să arate cum i-a găsit. Cel de-al doilea spune că nu a declarat banii la intrarea în tură pe motiv că  biroul în care ar fi trebuit sa o facă era foarte aglomerat și că efectiv a omis. Anterior aceeași polițiști de la DGA , sub acoperire, le-au oferit celor doi, Dorel G. și Sorin Ivan G. 150 de lei pentru a-i ierta de amenda pentru depășire neregulamentară.

Trei dintre polițiștii săltați în august 2017 au făcut arest preventiv aproape o lună, fiind eliberați pentru a fi plasați sub control judiciar de judecatorii Curții de Apel Cluj.

Share.

About Author

Lasă un comentariu