Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Turc: ”locul Bistriței e în alianța Vestului”. Liderul liberal e convins că în a doua etapa alianța va accepta noi membri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a susținut fățiș într-o conferință de presă Alianța Vestului, uniunea parafată  recent de primarii marilor poluri de dezvoltare: Cluj, Timișoara, Oradea respectiv Arad și spune că locul Bistriței este alături de acestea. Turc mai spun că cei care atacă alianța Vestului fac declarații iresponsabile: ”Am văzut că, după semnarea aşa-zisei Alianţe a Vestului, au apărut multe voci critice care spun că este o formă de sabotare a caracterului unitar al statului român, că s-ar dori o rupere a celor patru oraşe, a inter regiunii pe care acestea o descriu, în nu ştiu ce fel. Mi se par opinii, fie iresponsabile, fie pur politicianiste, fie venite din  partea unor oameni care nu înţeleg de fapt natura a ceea ce s-a întâmplat la Timişoara.”.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud mai spune și că a  înțeles exact ce este în spatele acestei colaborări după o discuție aplicată cu Ilie Bolojan primarul din Oradea: ” Am discutat recent cu domnul Ilie Bolojan şi am primit explicaţii deosebit de pertinente  de care nu aveam neapărată nevoie ca să înţeleg esenţa înţelegerii care urmează să fie făcută. Aceşti primari performanţi ai PNL au decis să facă o alianţă administrativă pentru ca interesele comunităţilor lor să fie bine reprezentate, în primul rând la Bruxelles şi intenţionează bineînțeles să deschidă şi o reprezentanţă acolo, dacă, după discuţii cu Comisia Europeană, va fi acceptat acest lucru, pentru ca fondurile europene să nu se mai piardă aşa cum se întâmplă acum. Stiți foarte bine: Corina Crețu a avertizat PSD în nenumărate rânduri că nu are proiecte eligibile pentru marea infrastructură. … Asa cum am mai spus-o locul municipiului  Bistrita este in aceasta alianță.a Vestului. Eu cred că această alianță are șanse uriașe ca pe lângă investiții de instructură pentru aceste orașe să dezvolte investiții de infrastructură care să lege aceste orașe. Un drum rapid Bistrița-Cluj care pare în acest moment o utopie pe un asemenea proiect cred că poate deveni realitate.  ”a declarat Ioan Turc.

Liderul liberal bistriţean a repetat că municipiul Bistriţa trebuie să adere la această alianţă, care poate oferi oportunităţi de atragere a fondurilor europene, dar şi  modele de bună practică. Întrebat dacă nu cumva este o alianță  închisă ținând cont de ultimele declarații ale primarului din Timișoara, Nicolae Robu, care a spus că extinsă Alianța Vestului și-ar pierde însăși sensul pentru care a fost înființată, Turc a spus că nici vorbă de așa ceva, chiar dacă extinderea ar urma într-o a doua etapă: ”Va fi extinsa aceasta intelegere. Incearca in aceasta formula sa vada ce obțin de la Bruxelles după care extind . Stiu, ca am vorbit”.

 

 „

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    La revedere pana in douazeci- douazeci (20- 20) ! Pana atunci circula vorba ca Bistrita este Caracalul Transilvaniei. Stiati de asta ?

Lasă un comentariu