Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Accidente la indigo. Numitorul comun: traversare neregulamentară plus alcool la volan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două accidente trase parcă la indigo s-au înregistrat ieri în două colțuri ale județului. În ambele, victimele au fost pietoni care au încercat să treacă strada prin locuri nemarcate, iar șoferii mașinilor care i-au lovit se urcaseră băuți la volan.

În primul caz, înregistrat la Măgura Ilvei, protagonist a fost un șoferul unui microbuz din Sângeorz-Băi și o femeie de 49 de ani, care a încercat să traverseze DN 17 D fără să se asigure, prin fața unui autovehicul oprit. Șoferul n-a observat-o când a țâșnit pe carosabil și a acroșat-o, rănind-o ușor, potrivit unui comunicat de presă al IJP. Ulterior a însoțit-o la cabinetul medical din localitate pentru îngrijiri medicale, însă polițiștii au încadrat gestul omului la ” părăsire a locului accidentului” iar victima a ajuns în cele din urmă la Spitalul de Urgență cu o ambulanță. În ceea ce-l privește pe șofer, acesta a fost testat cu etilotestul, care a indicat că băuse, pentru că avea o alcoolemie de peste 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit polițiștilor. Așa că are acum în spate acuzații de vătămare din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Un altă șofer cam de aceeași vârstă cu primul, 62 de ani, din Bistrița, a lovit in Jelna un pieton care încerca să treacă strada prin loc nemarcat.

Rănit, pietonul a ajuns la spital, iar șoferul ar fi putut scăpa fără acuzații dacă ar fi trecut de examenul etilotestului.  N-a fost cazul însă: atât el cât și pietonul consumaseră alcool, amândoi având o alcoolemie asemănătoare : de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum e cercetat pentru vătămare din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu