Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum stăm cu infracționalitatea din județ? Suntem în top 15

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rata infracționalității, respectiv a criminalității în Bistrița-Năsăud, cei doi indicatori măsurați de Institutul Național de Statistică pentru a cuantifica delicvența plasează județul în prima jumătate a clasamentului național.

Astfel în ceea ce privește infracțiunile cercetate și soluționate, indicator care se regăsește în așa-numita rată a infracționalității județul a fost anul trecut pe locul 12 ca incidență a numărului de cazuri la suta de mii de locuitori. Astfel rata infracționalități calculată de statistică a fost în Bistrița-Năsăud de 1751 la suta de mii de locuitori, peste media națională care a fost de 1711 cazuri raportat la o sută de mii de oameni. valori mari ale infracționalității are Bucureștiul plus Ilfov (2569, urmat de Vaslui (2459) și Alba (2218). Cele mai mici valori ale infracțiunilor cercetate și soluționate au fost în Covasna  (971  la suta de mii de locuitori.

Județul Bistrița-Năsăud, cu toată rata relativ mare  stă ceva mai bine la infracționalitate în 2017 decât în 2016, când s-a atins 1845 la suta de mii de locuitori, cea mai ridicată valoare din Regiunea de Nord Vest, cu o plasare pe un loc 10 național.

Criminalitatea, adică numărul persoanelor condamnate penal la suta de mii de locuitori a crescut de la un an la altul la altul la nivel de țară de la 181 de condamnati  la o sută de mii de oameni față de 166 cu un an în urmă. În județul Bistrița Năsăud, în schimb, indicatorul care reflectă condamnarea a scăzut de la 181 la 166 la suta de mii de locuitori, Tulcea are cel mai mare număr de condamnări penale în 2017: 264, iar cele mai puține s-au inregistrat in Covasna :83 la suta de mii de locuitori.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu