Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primăria Bistrița renunță la ziarul tipărit după 13 ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ziarul tipărit al Primăriei Bistrița își trăiește ultimele zile. Consiliu Local va vota în ședința din 19 decembrie renunțarea la ediția tipărită înființată acum 13 ani și transferul exclusiv în online, unde Ziarul ”Primăria Bistrița” este găzduit și acum pe site-ul general al municipalității.

În raportul anexat proiectului de hotărâre cei din Departamentul de Comunicare al municipalității  argumentează că oricum în ultimii 10 ani ziarele s-au transferat in mediul  online, odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare și că tirajele ziarelor locale au devenit inacceptabil de mici. Așa că raportul întocmit pentru argumentarea proiectului susține: ”se impune includerea unor prevederi care să răspundă mai bine noilor cerințe, să mute accentul de pe informarea prin intermediul unui ziar tipărit spre informarea online, cu alte cuvinte să se încadreze în standardele actuale de satisfacere a nevoii de informare a cetățeanului”.

Interesant este însă că Primăria Bistrița nu are totuși pagină oficială în rețeaua de socializare, prin intermediul căreia să comunice cu locuitorii orașului. Există doar două pagini, neoficiale, de facebook, cu numele Primăriei Bistrița, niciuna cu mai mult de 90 de urmăritori.

Apoi, cu toate că în raport se vorbește despre impactul rețelelor de socializare și despre nevoia adaptării la noile reale ale cetățeanului,  proiectul pe care consilierii sunt chemați să-l voteze nu suflă o vorbă despre asta, iar transferul in online nu înseamnă o pagină web nouă, ci tot aceeași  secțiune de pe site-ul www.primariabistrita.ro. Aici cei de la comunicare vor posta ca și până acum, informații despre dispoziții ale primarului, proiecte în dezbatere, informatii despre orasele înfratite, despre istoria Bistriței și noutăți utile cetățenilor, scrie în proiectul de hotărâre.

Rămâne un Monitor oficial municipal și un buletin informativ

Din ”Ziarul Primăriei Bistrița” va rămâne totuși o ediție tipărită cel puțin o dată pe an și două suplimente”. Monitorul Oficial al Primăriei municipiului Bistrița” și Buletinul informativ care vor conține proiectele supuse dezbaterii publice și hotărârile de CL, însă doar cele cu caracter normativ.

În raport se mai scrie că renunțarea la print înseamnă a scăpa de cheltuielile de tipărire și distribuire pe care însă proiectul nu le detaliază, de procedurile greoaie de validare a materialelor, dar și de ” agresare inutilă a mediului înconjurător prin tipărirea pe hârtie”.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu