Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Partidul PLUS, varianta B din mâneca lui Dacian Cioloș. ”România împreună” va dispărea (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul premier și comisar european Dacian Cioloș și-a prezentat astăzi la Cluj noul său partid, pe listele căruia va candida la alegerile europarlamentare. Se numește PLUS, abrevierea de la Partidul Libertății, Unității și Solidarității și este inregistrat deja în Registrul Partidelor prin decizie a Tribunalului București.

Cioloș a declarat la conferința de lansare că înregistrarea ca partid a Mișcării România Împreună, tergiversată în instanță mai bine de 8 luni  va fi  abandonată și colegii săi se vor înscrie în partidul PLUS.  Cioloș a mai adaugat și că Partidul Libertății, Unității și Solidarității  a fost înregistrat cu ajutorul unor colegi de-ai săi, oameni anonimi, așa  cum i-a numit, tocmai pentru că au ajuns la concluzia că s-ar putea să nu poată candida la europarlamentare în mai dacă piedicile puse partidului continuă:  ”Suntem gata să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic, o mișcare politică nu e un scop în sine, nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid și de a face politică. ...Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție, oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Și, dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri care vor avea loc la sfârșitul lunii mai.” a declarat Cioloș.

PLUS e înregistrat din 26 octombrie

Partidul ”de rezervă” a reușit înregistrarea în 26 octombrie 2018 fără contestatari în coadă. Inițiatorii, o echipă de avocati ai unei case de avocatură din București, potrivit celor de la Hotnews.ro n-au suflat o vorbă până când decizia Tribunalului București  a devenit definitivă.

După anunțul cu noul partid grupurile de facebook a lui Dacian Cioloș, precum și Grupurile de sprijin pentru România Împreună au adoptat noua siglă și abrevierea partidului PLUS

Sursă foto: adevarul.ro

Video: pagina facebook Rodica Dobranis

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu