Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cea mai mare captură de droguri făcută la Bistrița a fost distrusă la Constanța

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția Română a anunțat sâmbătă distrugerea unei cantități uriașe de droguri de mare risc, confiscată pe parcursul mai multor ani în diferite locuri locuri din România. Distrugerea drogurilor, realizată la o firmă din Constanța specializată în distrugerea de substanțe periculoasă, a fost autorizată de judecători.

Este vorba cu totul de 4000 de kilograme de droguri de risc și de mare risc între care cocaină, heroină, rezină de canabis, amfetamină, etnobotanice iar potrivit estimărilor valoare pe piața neagră a drogurilor distruse depășește 625 de milioane de euro.

Captura de la Bistrița din 2015 printre drogurile distruse

Potrivit informațiilor DIGI 24 a doua mare captură distrusă la Constanța a fost cea ascunsă în două tiruri care ar fi trebuit să tranziteze România în drum spre Olanda, unul dintre tiruri fiind oprit de polițiști la Bistrița, iar celălalt la intrare în țară, la Vama Petea. E vorba de heroină ascunsă în pereții special amenajați construiți suplimentar, inclusiv în rezervoare pe tiruri. Transportul se făcea dinspre și prin Ucraina și Turcia din Adzerbaidgian   prin intermediul unor societăți comerciale care dețineau autocamioane înmatriculate în România.

Potrivit relatărilor de atunci tirul oprit la Bistrița avea  drogurile  ascunse  în rezervor. Camionul transporta peleţi de lemn pentru centrale termice. Potrivit şefului DIICOT de la vremea respectivă, Daniel |Horodniceanu,  România era doar o ţară de tranzit, pentru că nu reprezenta o piaţă foarte mare de desfacere pentru heroină, iar drogurile nu erau destinate pieței interne. Drogurile erau ambalate etanş şi date cu boia de ardei iute şi piper, pentru a nu fi detectate de câini.

Au fost reţinute patru persoane după acțiunea de atunci : doi români şi doi turci, după cele două acțiuni din vama Petea, respectiv  de la Bistrița. Puritatea heroinei era de 62-65%, valoarea de piață angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor putea ajunge și la 40 milioane euro.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu