Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poveste de Crăciun de la OFL: licitație de coșuri de produse tradiționale pentru un băiețel bolnav

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sub aripile unei povești  de Crăciun, într-un decor cu colinde tradiționale, brad mirosind a rășină și coșuri cu bunătăți tradiționale de sărbători s-a derulat  o licitație caritabilă pentru ajutorarea unui copil bolnav de leucemie, organizat de doamnele liberale din OFL Bistrița-Năsăud.

Trei grupuri folclorice au creat duminică la Metropolis atmosfera de poveste românească de Crăciun: unul de copii de la Șieuț, corul de copii de la Sângeorz-Băi și sosită tocmai de la Botoșani unde a obținut o medalie de argint la un festival național, corala Liceului de muzică Tudor Jarda.

Diana Morar, organizatoare evenimentului și președinta Organizației Femeilor Liberale a promis că ”Povestea de Crăciun”, care a pornit la drum în 2018,  va aduna an de an, exact înaintea sărbătorilor de iarnă liberalii în jurul bradului pentru un eveniment caritabil anual.

Treizeci de organizații de femei din toate colțurile județului de la Teaca, Rebrișoara, Feldru, Șieuț, Monor  sau Sângeorz au muncit timp de mai multe zile pentru a întinde pe mese dedicate dar și în coșuri imense prăjituri tradiționale, cozonaci, dar și cârnați, zacuscă, tocane de legume, cornulețe, vin de casă și alte bunătăți specifice zonelor din care provin.

Apoi coșurile încărcate au fost licitate  și cumpărate de bărbații din PNL. 250 de lei a fost coșul unui coș, iar banii așa cum a anunțat organizatoarea președinta OFL, Diana Morar se strîng toți pentru a-i organiza unui copil special, bolnav de leucemie, un Crăciun optimist. ”Are o formă rară de leucemie, locuiește cu familia in caminul de garnizoana iar dorinta noastra este sa ii cream un mediu potrivit in care sa se poate intoarce acasa,  pentru că are nevoie de un microclimat special. Multumesc tuturor doamnelor care v-ati implicat în acțiunea de astăzi” le-a transmis avocata Diana Morar.

Printre cei care au licitat și au cumpărat coșurile tradiționale s-au numărat președintele Ioan Turc, primvicepreședintele Stelian Dolha, presedintele municipal Sorin Hangan, Cristian Munthiu, dar și primarii prezenți la acțiunea doamnelor din PNL pentru a însoți grupurile de colindători sau pe  doamnele încărcate cu bucate: primarul din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, primarul din Feldru, Grigore Țiolan, cel din Rebrișoara, Viorel Clapău dar și cel din Șieuț, Ioan Dedean.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Felicitari femeilor liberale si in mod special doamnei consilier DIANA MORAR pt. implicare in organizarea acestei elegante actiuni de caritate. LA MULTI ANI tuturor ! Sanatate copilasului !

Lasă un comentariu