Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca reamintește că în urmă cu un an, la buget, s-a bătut pentru ambulanțe noi. Acum au venit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud au ajuns 5 mașini pentru urgențe din cele 28 care ar urma să fie alocate până la sfârșitul anului 2018, toate achiziționate printr-un proiect POR, deputatul Ionuț Simionca a reamintit pe facebook că în urmă cu an la votarea bugetului pe 2018 a introdus printr-un amendament, care a trecut de votul plenului obligativitatea înnoirii parcului auto de la SJA-uri.

Am fost să văd ambulanțele noi care au sosit la Bistrița și mă bucur să constat că, după un an de zile, eforturile mele încep să dea roade. Din cele 100 de ambulanțe ce ne-au fost promise de actuala guvernare, au ajuns în județul Bistrița-Năsăud 5. Nu e un număr satisfăcător, dar e un început. În vara anului 2017, am aflat de situația dificilă a parcului auto de a Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, unde 80% din autospecialele de intervenție aveau depășită durata de viață. Am văzut un parc auto învechit, cu care angajații dedicați nu își puteau îndeplini misiunea în condiții corespunzătoare secolului XXI. Atunci am hotărât să mă implic pentru a rezolva această problemă de viață și de moarte pentru bistrițeni și pentru români”a scris Simionca.

Deputatul PMP reamintește și cum i-a smuls promisiunea ministrului de atunci al Sănătății, Florin Bodoc: ”La dezbaterile pentru bugetul pe 2018, am cerut Ministerului Sănătății să cumpere peste 2500 de ambulanțe, adică o ambulanță pentru fiecare comună din țară. Cu acel prilej, ministrul Sănătății de atunci, Florian Bodog, a promis că, până la sfârșitul anului 2018, vor sosi ambulanțele pe care le-am cerut. Îi mulțumesc actualului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, că a păstrat promisiunea predecesorului său, sau măcar o parte din ea” scrie Simionca.

Acesta a notat și că după discuția cu personalul de la Ambulanța Bistrița-Năsăud si-a notat două probleme pe care speră să le rezolve prin proiecte legislative: ” Pe de o parte, mă voi asigura că personalul ambulanței va beneficia de decontarea cheltuielilor cu naveta, și voi face în acest sens modificările necesare într-un proiect de lege care îmi aparține și care prevede obligația Ministerului Sănătății sau a autorităților administrației publice locale, în funcție de rețeaua în care este încadrată unitatea spitalicească, de a cuprinde în bugetele proprii sumele destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei specialiștilor din sănătate. Pe de altă parte, voi iniția un proiect de lege pentru a permite șoferilor de ambulanță să se pensioneze la o vârstă mai mică față de cea prevăzută de legislația actuală” mai scrie deputatul PMP.

Până la sosirea noilor ambulanțe Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud deține un parc de ambulanțe cu 36 mașini, multe cu o vechime mai mare de 10 ani și chiar de peste 15 ani, unele cu peste 600 de mii de kilometri la bord. Unele au stat mai mult în service anul acesta pentru ca sunt într-o stare mult prea proastă pentru a mai putea fi folosite.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu