Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezinfecția se învață la Spitalul Județean: 600 de dozatoare cu dezinfectant vor fi instalate pentru pacienți și vizitatori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud se va dota în următoarele trei luni cu 600 de dozatoare cu substanțe dezinfectante. Acestea vor fi montate peste tot : pe holuri, în secții și în saloane, pentru a fi la îndemâna vizitatorilor, a pacienților, dar și a personalului medical. Deocamdată doar zona reabilitată a parterului și holul principal de acces au asemenea dozatoare cu dezinfectante.

Managerul Spitalului de Urgență  Gabriel Lazany a explicat într-o conferință de presă că deocamdată a fost lansată procedura de achiziție și că a solicitat ca dozatoarele să fie oferite cu titlu gratuit de cel care va deveni furnizorul de dezinfectant: ”Am condiționat la procedura de achiziție sa ne dea furnizorul de dezinfectant și dozatoarele sa le pună cu titlu gratuit. Sper să și reușesc” a mai spus Lazany.

Managerul spune și că oamenii trebuie educați să le folosească, în condițiile în care curățenia și igiena sunt factori crucial într-un spital, iar lipsa igienei n-are nicio scuză, nici măcar sărăcia : ” Avem o populație needucată și când spun populație needucată, asta înseamnă pacienți, înseamnă personalul nostru, aparținători, absolut toată lumea…Deci în maxim 3 luni de zile în tot Spitalul vor fi peste tot : în fiecare salon, pe fiecare coridor, pe fiecare secție, în toate locurile publice vor fi dozatoare automate de dezinfectant. Lumea trebuie la un moment dat să se obișnuiască să le utilizeze. Sunt lucruri elementare: curatenia si dezinfectia intr-un spital, dacă nu le ai astea . ..Apar tot felul de cazuri la televizor și eu tot spun: una e sa fii sărac și alta e sa fii mocicoș”.

Managerul Gabriel Lazany, cel care a reușit să aducă în secția de terapie pereții sterili antimicrobieni, cum numai spitalele scandinave au, crede că problema igienei e un crucială în spitalele românești:”. Spitalul nu e un mediu steril. Spitalul e un mediu infectios. Orice persoana care are o infectie vine la Spital. În momentul in care a intrat in Spital, Spitalul este infectat. Noi trebuie să știm care ne sunt punctele slabe, vulnerabilitățile și să le corectăm”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu