Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un medic de la Infecțioase cu mai multe reclamații la activ nu va mai lucra pentru Spitalul Județean. Motivul nu e legat de reclamații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean de Urgență BN a organizat astăzi o conferință de presă pentru a-și comunica poziția legată de un caz mediatizat în care părinții unor fetițe din Orheiul Bistriței, mușcate de câini  au reclamat că micuțele  nu au fost internate, ci doar tratate, deși internarea s-ar fi impus.

Pentru analiza cazului, conducerea Spitalului a adus în fața jurnaliștilor chirurgul care a tratat copilele de 3 și 6 ani, sefa secției de Boli infecțioase unde au fost trimise pacientele ingrijite de colega reclamată, dar și directorul medical. Potrivit medicilor, rănile fetelor, îngrijite de chirurgul Radu Elisei au fost superficiale și nu au implicat decât un drenaj de suprafață. Doctorul Elisei s-a arătat surprins că au existat reclamații în condițiile în care însoțitorii copiilor nu au avut obiecții față de tratament. Părinții însă au reclamat jurnaliștilor de la un ziar online că medicul de la infecțioase n-ar fi acceptat internarea, nu și Spitalului Județean care s-a autosesizat în acest caz.  ” am avut o discuție și cu doamna doctor  (nn Geambașu) care  a întrebat dacă eu am cerut internarea. Am spus că nu” a fost comentariul chirurgului de gardă din ziua incidentului.

Sefa secției de Boli Infecțioase Ana Maria Piticaș a explicat că protocolul în asemenea situații nu ar impune internarea, iar tratamentul standard este terapie cu antibiotice de profilaxie (sirop de Augumentin în cazul acesta) și tratament antirabic.,în cazul în care câinele care a mușcat nu poate fi urmărit de veterinar.

Medicul de la Infecțioase rămâne fără contract

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany a explicat că după analiza cazului, pentru care nu au exista însă reclamații directe, conducerea SJU a ajuns la concluzia că intervenția în acest caz a respectat protocolului. Întrebat dacă medicul Livia Geambașu, în legătură cu care circulă mai multe relatări pe facebook referitoare la comportamentul față de pacienți și aparținătorii acestora au existat reclamații managerul Spitalului a explicat că în 2014 medicul în cauză a fost sancționat de fosta conducere cu avertisment scris în urma unor reclamații legate tot de un copil : ”cred că este în legătură cu cazul din 2014” (nn cel  despre care se vorbește pe rețelele de socializare.” a mai spus Lazany. Managerul a mai spus și că medicul in cauză are un contract cu Spitalul doar pentru servicii de gardă, cu timp parțial, care expiră însă în 30 aprilie 2019 : ” dată după care, și-mi asum ce spun acum, nu vom mai prelungi contractul ” a adaugat Lazany , care a precizat însă că de la acea dată vor fi disponibili doi medici cu specializarea infecțioase care se vor intoarce in Spitalul Județean de Urgență din concedii de îngrijire a copilului. Managerul a mai spus că pe acest caz nu consideră că doctorița Geambașu  ar fi reacționat greșit, și că în caz contrar ar fi renunțat mai devreme la contractul cu acesta.

 

O postare din 2014 a unui fost jurnalist, Alin Salvan, distribuită intens zilele acestea după publicarea cazului celor două fetițe intr-un ziar online relatează episodul interacțiunii ca părinte al unui copil mușcat de câine cu medicul respectiv  care l-ar fi  repezit și i-ar fi adresat cuvinte greu de reprodus după părăsirea cabinetului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu