Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii bistrițeni fac proiect de buget alternativ al Bistriței pe 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii din organizația municipală au anunțat joi într-o întâlnire cu presa că lucrează la un proiect de buget alternativ pe 2019 care ar urma să se concentreze pe prioritățile reale ale Bistriței, dar și pe termen lung un program de administrare a orașului.

Pentru anul viitor vreau sa vă prezentăm bugetul nostru complet pentru Bistrița și sper să vă prezentăm și echipa cu care vom realiza aceste proiecte. Am primit un vot din partea membrilor cand am fost ales presedinte si o sa-mi continui activitatea” a spus Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița, la ultima conferinta de presă din acest an.

”Facem buget alternativ –a confirmat liberalui Cristian Munthiu-  Oamenii trebuie să știe ce se face cu banii lor și ce se face în realitate cu banii lor. Bistrița e un oras bogat, unul dintre cele mai bogate, din punct de vedere dacă stăm să vedem PIb-ul pe cap de locuitor. In același timp suntem orasul cu cele mai slabe proiecte calitatativ, in care s-au cheltuit foarte mulți bani” a mai spus acesta.

Cristian Munthiu a explicat și că organizația municipală lucrează și la o strategie pe termen lung pentru oras, la care vor contribui proiectele celor aflați ân cursa interrnă pentru primărie:  ” Noi in perioada in care nu ne-am întâlnit am încercat mai mult să facem decât să vorbim. Nu e simplu să faci o strategie pe termen lung, pentru a face ca un oraș cu 80 000 de locuitori să trăiască ca un oraș civilizat european ( am spus 80 de mii pentru că atâta sunt pe listele electorale) . Nu e simplu, avem  o competiție interna  care e destul de ascuțită, pentru că am pus o stacheta destul de înaltă, cel puțin noi încadrul organizatiei avem un proces de evalare foarte complex. Nu putem transmite mai departe pentru că e un proces foarte complex. Dar din acest proces vor iesi două lucruri importante: în primul rând  din acest program Bistrita va avea un program  complet de administrare, făcut așa cum trebuie  nu făcut după visele din copilărie al unuia sau altuia, un rogram are sa facă in asa fel încât acest oraș să mai aibă o șansă să se apropie de orașele conduse de primari liberali din România. la un moment dat eram cam la aceeași start ca orase precum Sibiul sau Oradea. Între timp ei au făcut 2-3 ture în fața noastră, acum va trebui  să încercăm să ne apropiem de ei si nu putem decât dacă-i facem pe oameni sa creadă că Bistrița poate fi altceva” a mai spus Munthiu.

Președintele PNL Bistrița crede că singura șansă a Bistriței este un primar care să stie sa se comporte precum un manager: ”Trebuie  un maneger adevarat  care știe să delege sarcină, sa antreneze echipa,i pentru că un singur om, oricât s-ar strădui fizic nu poate face față dacă tot ceea ce face , ca decizie trebuie să treacă pe la el. daca ei merg in linia asta ca totul trebuie decis de un singur om și pun in functii cheie un admi istrator public sau directori de directie care spun doar ” da Seful” și niciodată nu spun: ”Seful spui o prostie, nu se poate tehnic, nu se poate financiar,” atunci orasul asta asa va merge, încet și vom fi depasiti de altii care cu 10 ani in urmă erau cu 30 de ani după noi. Eu dacă sunt primarul orasului si ma duc eu la Dedeman sa aleg gresia pentru casa de cultură și directorul meu sa-si noteze codul. asta e povestea care trebuie sa o schimbăm in Bistrița” a spus Sorin Hangan.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Primarul DRUJBA se pricepe si la gresie. Asa este intr-o administratie totalitara. Ora exacta se da din biroul tatucului saf.

Lasă un comentariu