Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Comemorare la Bistrița sub ploaia rece într-o piață din care a dispărut troița închinată eroilor Revoluției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La chemarea Asociației Bistrița Civică, făcută pe  un grup de socializare mai mulți bistrițeni s-au adunat  sâmbătă seara în Piața Petru Rareș pentru o adunare comemorativă la 29 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Bistrițenii prezenți au înfruntat ploaia rece pentru un omagiu adus  eroilor Revoluției, în același loc în care în urmă cu 29 de ani la Bistrița s-a strigat ” Jos Comunismul” dar și pentru a reaminti că eroii n-au murit pentru ca în nici trei decenii hoții și corupții să poată ieși nestingheriți din pușcării.

Adunarea comemorativă a avut loc în proximitatea unor decorațiuni de Crăciun cu palmieri luminați și în absența troiței dedicată eroilor Revoluției, dispărută subit pentru a-i lăsa partea dreaptă a amplasamentului noii statui a lui Petru Rareș. De altfel lipsa troiței a fost deplânsă de unul dintre participanți pe facebook: „Până nu demult aici a fost o troita din lemn inchinata eroilor revolutiei, care a disparut subit , ajungand se pare in cimitirul municipal la ordinul probabil al comenduirii de partid si de stat a judetului si a orasului.Noi am depus in semn de pretuire si respect o coroana pe locul unde a fost candva o.troita”  a scris unul dintre participanți pe facebook

Si președintele Bistriței Civice, Adrian Florin Chereji a comentat în termeni duri mutarea troiței în cimitirul municipal și organizarea comemorării oficiale în premieră anul acesta în cimitirul eroilor. Chereji il acuză în mod direct pe prefectul Ovidiu Frenț și pe administratorul public George Avram, revoluționari cu certificat că au acceptat mutarea: ”E prima dată când comemorarea Revoluției din 1989 se face pe deal, bine că nu ați dus-o la Tărpiu(notared la depozitul de gunoi . ”

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Sa le fie rusine autoritatilor ca au mutat troita ! Au intrebat pe bistritenii revolutionari ce vreau sa faca ? Bine ca au adus in loc PALMIERI cu beculete in spiritul CRACIUNULUI.

Lasă un comentariu