Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Augustin Zegrean: ”CCR numește acum si seful Marelui Stat Major. Nu e în regula, nu poți să conduci o țară cu justiția”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al CCR, bistrițeanul Augustin Zegrean a comentat noua dispută președinte -prim ministru legată de prelungirea mandatului Șefului Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, după ce președintele a refuzat propunerea ministrului apărării de înlocuire a acestuia.

Zegrean spune că în asemenea șituații, de prelungire al unui mandat ca și la numire legislația românească nu e foarte clară, însă cel care propune nu e și cel care hotărăște: ”Legislatia româneasca toată e așa, pentru că niciodata, când e vorba de numiri de persoane, nu stii cine trebuie sa-l numească, cine să-l propun. Trebuia sa urmeze aceeasi procedura si la prelungire ca si la numire, dar daca nu se înțeleg si dacă vin cu propunerile de numire fără să-l consulte pe președinte, clar că presedintele poate si el sa facă, pentru ca până la urmă, ca si la procurori, președintele are decizia, el îi numește. Ceilalți ii propun. Acelasi lucru se întâmplă și la prelungire, dar nu cel care propune hotărăște. Acum văd ca asta se dorește in toate domeniile – cel care propune sa hotărască” a declarat fostul președinte al CCR pentru Mediafax, atrăgând atenția cât de periculos este să amesteci atribuțiile: ”Nu se poate – ne-am jucat de-a justitia si am facut praf justitia. Acum ne jucam de-a Armata si facem praf Armata. Pai nu se poate”, a exclamat  fostul presedinte CCR, Augustin Zegrean.

CCR nu poate numi minștrii, procurori generali și șefi de stat major

Zegrean se așteaptă ca evoluția lucrurilor să meargă pe tiparul pe care s-a mers în alte situații de revocare/numire, cea a sesizării CCR pe motiv de conflict constituțional, mai ales că” e bătucită cărarea”:

Nu este de joaca aici. Totusi, tara asta trebuie aparata și când pui un sef de Stat Major trebuie să ai în vedere si opinia celor pe care urmeaza să-i conduca. Din punct de vedere constitutional, premierul poate face o noua sesizare, Curtea va spune ca-i conflict, că vad ca s-au obisnuit asa – cararea este batucita. 
Te duci la Curte – Curtea numeste prim-miniștri, Curtea numeste procurori generali, Curtea numeste acum si seful Marelui Stat Major… Nu e in regula, nu poti sa conduci o tara cu justitia. Nu se poate, de aia s-a propus separarea puterilor in stat – fiecare sa-si vada de atributiile lui”, a mai spus fostul presedinte CCR.

După ce președintele Iohannis a semnat vineri decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă în fruntea Marelui Stat Major, premierul Viorica Dăncilă a declarat în debutul ședinței de guvern că decizia presedintelui nu ar fi legală și că ar întruni premisele declanșării unui nou conflict constituțional.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Are draptate dl Zegrean.
    Exact cum pe vremea impuscatului toate contractele erau realiate … pana si ouale erau adunate de la pro.sti.me CU MILITZIA , numaratul vacilor si porcilor, oilor, gainilor sau al cucuruzilor de pe tusleni … etc. etc. etc. … acuma mai nou aceasta CCR este Statul nr. 1 din Romania care ” canta si descanta ” … da gir sau invalideaza TOT , Statul nr. 2 fiind cei care le baga betze in roate guvernantilor ( adica cel paralel ) si Statul nr. 3 cel care incearca cu ” limba scoasa ” sa guverneze , iar Statul nr 4 cel care “sta la coada ” urla zbiara si striga in drum, ca sa-i vina si lui randul la ” lins ciolanul cu fasole ” .
    Suntem de tot rasul Europei , Asiei si Americii…

Lasă un comentariu