Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sondajul IMAS de decembrie saltă în premieră PNL-ul peste PSD. Sondajul e comandat de USR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sondajul lunar realizat de IMAS la comanda USR dă în premieră în decembrie un scor pentru PSD sub cel al PNL.

Potrivit ultimului sondaj IMAS, dat publicității în 29 decembrie  partidul de guvernământ s-ar fi prăbușit la 25,2%, în timp ce principalul partid de opoziție ar fi creditat cu 26,1%. În schimb USR, partidul care a comandat sondajul și l-a și oferit presei, așa cum o face lună de lună, are cu aproape 2 procente în minus față de sondajul post referendum (11,5%). ALDE are 9,6%, în scădere cu un procent față de sondajul menționat. Interesant este că partidul lui Dacian Cioloș căruia autorii sondajului nu i-au schimbatse numește numele ar avea 8,1%, în condițiile în care s-ar numi MRI. In realitate noul partid inregistrat recent de Cioloș se numește abreviat PLUS, iar scorul din sondaje va fi monitorizat sub această denumire abia din ianuarie 2019.

O surpriză a sondajului IMAS pe decembrie este creșterea spectaculoasă a partidului lui Ponta, Pro Româna, care ar trece pragul cu 6,1% în condițiile în care în precedentul sondaj IMAS era în marja de eroare. Nici UDMR și nici PMP nu ar face pragul, potrivit cifrelor din decembrie, însă UDMR este foarte aproape cu 4,6%, în timp ce PMP ajunge la 2,5, în condițiile în care post-referendum ar fi avut, în sondajul IMAS, 4,1 %.

Liderii PSD susțin că sondajul nu e relevant și că partidul nu ar avea în realitate sub 30 de procente. Florin Iordache a declarat pentru DIGI 24 că PSD nu scade sub 30 % ”indiferent ce face”.

Sursa foto: www.b1.ro

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Alunecosul sociolog- stirist Pieleanu spunea la HAZNAUA 3 ca situatia este exact invers si il credita pe deddy pe primul loc la aspiratiile pt Cotroceni.

Lasă un comentariu