Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avalanșă de înscrieri pe Start-up nation în primele două zile ale anului. Unii s-au înscris chiar de Revelion

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La nicio săptămână de la deschiderea noii sesiuni Start Up Nation, programul guvernamental care ofera IMM-urilor  40 de mii de euro nerambursabili, s-au înregistrat mai bine de 10300 de înscrieri.

Practic deși editia 2018 a demarat abia în 27 decembrie, cu patru zile înainte de intrarea în noul an, în noaptea de Revelion pe platforma gestionată de Ministerul pentru mediul de Afaceri se înscriseseră peste 8700 de solicitanți, printre care și zeci de bistrițeni, dacă ținem cont doar de cei care au trecut orașul lângă numele firmei cu care s-au înregistrat.

Chiar și în noaptea de Revelion, la ora 0,00 sunt înregistrate mai multe proiecte pe aplicația care înregistrează la vedere doar numele firmei înscrise, ziua și ora. Aproape 2000 de solicitanți s-au înregistrat cu totul în  1 și 2 ianuarie 2019, în condițiile în care aplicația rămâne deschisă până în 10 februarie 2019. Momentul înregistrării este important, pentru că la punctaj egal este criteriu de departajare, așa cum criteriul de departajare este numărul de angajați peste  angajatul obligatoriu impus de proiect, dar și a angajaților din categoria tineri absolvenți, șomeri sau persoane peste 45 de ani.

Practic proiectul unei firme care nu angajează două persoane dintre care unul din categoriile vulnerabile nu are nicio șansă să facă 100 de puncte. Sunt eligibile firmele înființate după 1 februarie 2017, după data ordonanței de urgență care demara Programul Start Up Nation România.

 

 

la

Share.

About Author

Lasă un comentariu