Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sunt mai puține zile libere în 2019 decât în 2018. Cel puțin trei zile cad în timpul weekend-ului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oficial românii primesc anual 15 zile libere, care sunt fie sărbători legale, fie au fost reglementate ca atare prin intermediul unor legi adoptate de Parlament. În realitate, în afara weekend-urilor doar 10 vor fi propriu-zis zile libere în 2019.

Anul acesta câteva dintre aceste zile libere cad în timpul zilelor de weekend, așa că salariații, în special bugetarii nu vor beneficia de ele. Astfel 1 iunie, zi reglementată recent drept zi  zi liberă cade anul acesta într-o zi de sâmbătă. La fel și 30 noiembrie, ziua Sfântului Andrei este tot sâmbăta, în timp ce 1 Decembrie, Ziua Națională va fi sărbătorită în 2019, duminica.
După cele două zile de 1 și 2 ianuarie, libere în cursul săptămânii următoarea zi liberă de anul acesta este 24 ianuarie, Ziua unirii Principatelor, și aceasta declarată nelucrătoare de dată recentă. Anul acesta ziua cade joia, așa că Guvernul ar putea teoretic, pe modelul folosit în mai multe rânduri să acorde liber și pe 25 ianuarie, însă decizia, în caz că va fi luată, va fi adoptată cu o săptămână înainte.

Și Vinerea mare, care cade anul acesta în 26 aprilie va fi zi liberă, așa cum va fi și 29 aprilie, a doua zi de Paște

1 mai cade exact la mijlocul săptămânii lucrătoare, adică într-o miercuri, ceea ce face incertă o minivacanță. În schimb 1 iunie, așa cum am mai menționat cade sâmbăta, așa că următoarea zi lucrătoare e în 17 iunie, a doua zi de Rusalii.

15 august Adormirea Maicii Domnului cade într-o zi de joi și  este practic ultima zi nelucrătoare anul acesta până de Crăciun, când vor fi libere oficial 25 și 26 decembrie fără a pune la socoteală eventualele decizii ale Guvernului de a face punte cu weekendul.

Sursa foto: GOKID.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu