Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

EXCLUSIV: Cum a ajuns un năsăudean să aibă interdicție judecătorească de a intra într-un supermarket

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unui  bărbat din Năsăud i-a fost interzis accesul într-un supermarket din oraș precum și la 50 de metri de acesta. Interdicția a fost stabilită pentru patru luni de o instanță a Judecătoriei Năsăud la sfârșitul lunii august  2018 și a fost parte componentă a unui ordin de protecție cerut de soția bărbatului pentru a o proteja de agresiunile acestuia.

Pentru că soția agresată era angajată a unui supermarket din localitate, judecătorii i-au interzis soțului abuzator accesul la 50 de metri de locul acesteia de muncă, dar și la 50 de metri de locuință, precum și orice contact fizic, telefonic sau prin corespondență cu aceasta  timp de patru luni, iar ordinul a fost transmis de urgență poliției pentru a fi dus la îndeplinire deîndată.

Iată cum arată hotărărea instanței din Năsăud: ”Admite cererea având obiect emitere ordin de protecţie formulată de reclamanta C.V.E împotriva pârâtului C.N., astfel cum a fost precizată. Dispune emiterea unui ordin de protecţie împotriva pârâtului CN pe o durata de 4 luni. Obligă pârâtul să păstreze o distanţă de minim 50 m faţă de reclamantă, faţă de reşedinţa acesteia din localitatea Năsăud, str. …. jud. Bistriţa-Năsăud şi faţă de locul de muncă al reclamantei, respectiv magazinul ,,P….” din localitatea Năsăud. Interzice orice contact al pârâtului cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariului în cuantum de 260 lei pentru apărătorul din oficiu al pârâtului, avocat BV….Prezentul ordin se comunică de îndată structurilor Poliţiei Române de la locuinţa părţilor şi se pune în executare de îndată sub supravegherea poliţiei. Executoriu. Executarea se va face fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”.

Bărbatul nu a atacat cu recurs ordinul de protecție, care cel mai probabil a expirat deja, de câteva zile,  la 31 decembrie 2018. Deocamdată femeia nu a cerut un altul, iar pe rolul Judecatoriei Năsăud este înscris un proces civil pentru divorț, cu primul termen luna viitoare.

Extinderea ordinului de protecție și asupra locului de muncă al victimei violenței domestice este o practică relativ des întâlnită în instanțele din Bistrița-Năsăud, însă până acum nu s-a întâmplat ca locul de muncă al victimei să fie unul dintre cele mai frecventate spații comerciale dintr-o localitate. Pentru a evita asemenea formulări unii judecători preferă ca prin ordinul de protecție să formuleze stabilirea  obligativității unei distanțe de 50-100, 200 sau 300  de metri a agresorului față de victimă și de domiciliul acesteia.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu