Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Au spart gheața și polițiștii bistrițeni cu ordinele de protecție provizorii. Vezi unde s-a emis primul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii bistrițeni au emis anul acesta primul ordin de protecție provizoriu, prerogativă oferită de legislație din 28 decembrie 2018.

Ordinul de protecție cu numărul 1 din județ a fost emis de polițiștii postului de Poliție Spermezeu pentru a-i oferi protecție unei femei cu copil agresată de soț. Ordinul de protecție dat de polițiștii din Spermezeu nu presupune însă și evacuarea agresorului din locuință, ci doar interdicția de a sta în apropierea femeii la mai mult de 300 de metri. Si asta deoarece femeia ar fi preferat să părăsească împreună cu copilul domiciliu conjugal, susțin polițiștii.

S-a întâmplat în 3 ianuarie, explică Crina Sârb, purtătorul de cuvânt al IJP, la solicitarea Bistrița Express. Pentru că are valabilitate de doar 5 zile, la ora redactării materialului ordinul de protecție și-a pierdut valabilitatea și nu e clar dacă femeia va apela sau nu la instanță pentru un ordin de protectie pentru o perioadă mai lungă.

Poliția Română a aplicat în total până acum 150 de ordine de protecție a precizat  IGPR citat de Adevărul, cel mai mediatizat caz fiind unul de la Constanța unde agresorul un bărbat de 29 de ani a fost evacuat timp de 5 zile din locuință după o bătaie teribilă aplicată soției sale.

Ordinul de protectie provizoriu aplicat de polițiști este reglementat de o lege din 2018 și o hotărâre de ministru intrată în vigoare din 28 decembrie. El este menit să le ofere victimelor agresate în familie o plasa de siguranță până apelează la instanțe, care transeaza de regula destul de rapid asemenea cereri.

Sursă foto. ziare.com

Share.

About Author

Lasă un comentariu