Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Robert Sighiartău după vestea că România a pierdut banii pentru combaterea șomajului tinerilor: ”e o acțiune antinațională cinică”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PNL Robert Sighiartău a comentat pe pagina sa de facebook anunțul oficial că România a reușit performanța să nu absoarbă aproape deloc fondurile puse la dispoziție de UE pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor  (Youth Employment Initiative).

Datele oficiale publicate cu privire la situația implementării combaterii șomajului în rândul tinerilor între 18 și 25 de ani sunt alarmante. Suntem pe ultimul loc și nu oricum. Doar 2% din banii alocați României au fost utilizați. Este inadmisibil. Una dintre cele mai mari probleme ale României e forța de muncă activă. Antreprenorii nu găsesc personal și aici vorbim de aproape toate domeniile de activitate.” scrie deputatul PNL de Bistrița-Năsăud.

Acesta comentează și că menținerea tinerilor în țară ar fi trebuit să constuie urgență națională, însă că lipsa oricărei strategii a Guvernului în acest domeniu este de fapt o alungare a tinerilor din țară: ”. Noi trebuia să utilizăm toți banii europeni și să alocăm fonduri suplimentare pentru a diminua din fenomenul migraționist. În anii care vin vom simți și mai mult lipsa noilor generații pe piața muncii. Calculul e simplu, totuși. Actuala guvernare a ratat total acest proiect. Foarte probabil și trist în același timp, este faptul că guvernanții își doresc în continuare un număr important de asistați social. E o acțiune antinațională, cinică, dar din punctul lor de vedere, eficientă electoral” mai scrie Sighiartău care spune că e obligatoriu ca PNL să găsească o soluție: ”Va trebui să îndreptăm acest lucru din 2020 și o vom face, cu atât mai mult cu cât vom intra pe noul exercițiu financiar al UE”.

Semnalul de alarmă de la Bruxelles tras de comisarul Corina Crețu

Comisarul european Corina Crețu a atras miercuri atenția că România nu a atras aproape niciun ban din fondurile puse la dispoziție de UE prin Garanția pentru tineri , bani care puteau fi accesați până la 30 iunie 2018. „Întreaga sumă destinată tinerilor, Garanția pentru tineri – Youth Employment Initiative – pentru care ne-am luptat atât ca europarlamentari, 343 milioane de euro s-a pierdut definitiv. Acest instrument era destinat combaterii șomajului în rândul tinerilor între 18 și 25 de ani, fiind lansat la București în 8 aprilie 2015 de către vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovski ” a explicat comisarul european.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Excelent. Draga Robytza, bravo !
    In sfarsit este un temei just sa va “luati “” de cei care se afla la butoane si sub comanda d.lui Orban – liderul Dvs , sa ” sariti cu baioneta la gatul ” celor aflati la aceasta guvernare , pentru ca intr-adevar … NU CA NE FUG TINERII DIN TZARA, CI EFECTIV NEAVAND NICI O ALTERNATIVA VIABILA IN ROMANIA, SUNT NEVOITI SA PLECE DIN DISPERARE , ca aici nu isi gasesc nici un loc de munca si nici alta alternativa nationala ! No, pe aceasta tema, puteti pune ( bate ) un ” cui ” pe/in Planul Dvs de guvernare, cand va veti roti la butoane .
    Problema este ca declinul tineretului in aceasta problema si in tot sistemul de invatzamant, a “pornit ” imediat dupa “lovitura de stat “din 1989 … si la aceasta MAGARIE toti ati contribuit deopotriva si de stranga si de dreapta .
    Daca exista vointza, veti gasi solutiile necesare, dar tare ma tem ca va trebui sa “iesim din UE ” precum face si Marea Britanie cu Brexitul , altfel “rechimii “nu va vor lasa in pace si nu veti reusi sa faceti nimic, deoarece, exista un plan bine pus la punct la nivel European si American, prin care toate tarile vor sa fure inteligentza gata formata , fara nici o cheltuiala si Romania a cazut in plasa lor… si… nu stiu zau daca vom mai reusi vreodata sa STOPAM ACEST FLAGEL NATIONAL !
    Draga Roby… va doresc succes, daca veti reusi asa ceva ! Stiti destul de bine ca nici macar absolventii “SEFI DE PROMOTIE ‘” pe discipline facute la cursurile de zi… ( si nicidecum la pune x-ul ) nu-i angajeaza nimeni , ce sa mai zica ceilalti … si asta tocmai ca sa fie nevoiti sa “fuga din tzara “sa se duca unde si-a dus mutu calu si surdu roata “… ! ( Vorba ceia … ) .

Lasă un comentariu