Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șapte copii și mama lor au ajuns azi noapte la Spitalul județean, intoxicați cu monoxid de carbon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai multe ambulanțe au ajuns în jurul orei 2,00 dimineața la o casă din Tărpiu (comuna Dumitra) pentru a interveni la o alertă de intoxicație cu monoxid de carbon, cu nouă victime, dintre care 7 copii.

Medicii și paramedicii au găsit victimele : copii între 3 și 16 ani și părinții acestora, conștiente, însă cu dureri puternice de cap, amețeli și vărsături. Copiii și mama lor au ajuns la Spitalul Județean de Urgență, după ce li s-a acordat primul ajutor:”Tuturor copiilor și mamei li s-a administrat oxigen și au fost transportați la UPU SMURD Bistrița pentru continuarea investigațiilor medicale. Tatăl a refuzat tratamentul, dar și transportul la spital. Din datele pe care le avem, locuința era încălzită cu o sobă care se alimenta cu combustibil solid” sunt informațiile transmise de Isu Bistrița-Năsăud.

Atît copiii cât și mama acestora au rămas și duminică la secția de pediatrie a SAJ pentru supraveghere, chiar dacă potrivit medicilor doar trei dintre aceștia precum și mama aveau simptomele intoxicației cu monoxid de carbon: ”Starea de sănătate a celor 7 copii din localitatea Tărpiu (1 băiat de 11 ani si 6 fete cu vârste de 3, 7, 9, 13, 15, 16 ani) și a mamei lor, care au ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică în Serviciul de Urgență Pediatrie al Spitalului Județean de Urgență Bistrița în urma intoxicării cu monoxid de carbon, este stabilă. Numai trei dintre copii și mama prezentau cefalee și amețeli. Nici copiii, nici mama nu au necesitat manevre de terapie intensivă, au primit oxigen și au rămas internați în Secția Pediatrie pentru supraveghere medicală” transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Camelia Strungari.

Share.

About Author

Lasă un comentariu